Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım'dan Açıklama

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ''İzmir takımları beklediği desteği yerel yönetimlerden göremiyor'' dedi.

Yıldırım, İzmir Gücü Spor Vakfı 2012-2013 Sezonu 1. Devre Futbol Ödülleri Töreni'nde, kalıcı başarının sabırlı, kararlı bir çalışmanın sonucu geldiğini belirterek, saman alevi gibi bir başarının her zaman elde edilebileceğini ancak devamı getirilmezse o başarının kimseye faydası bulunmayacağı gibi moral çöküntüye neden olacağını söyledi.

İzmir'in spor bakımından geçmişte ciddi başarıları bulunan bir şehir olduğuna dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu:

''Metin Oktayları, Mustafa Denizlileri ve birçoklarını spor camiasına kazandıran İzmir'dir. Ama İzmir'in geçmiş başarılarıyla kendimizi avutmak yeterli değil, yeni başarılar sağlamalıyız. İZVAK, bunu kıt imkanlarla yapmaya çalışıyor. İzmir'de futbolun tabana yayılması, güç birliği yapılması için gayret gösteriyor. Şikayet etmeye, sızlanmaya lüzum yok, biz kendimiz başaracağız. İzmir'in mayasında bu var ama İzmir'de kamuoyunun bir araya gelmesi lazım. Para falan istediğimiz yok. Para bir şekilde bulunur ama buna gönül vermek lazım. Kanaat önderlerinin el ele vermesi lazım. Başaracaksa İzmir kendisi başaracaktır. Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Başarıyı yakalamadan rekabet etmenin İzmir'e faydası yok. Bu şehre bulunduğu konum yakışmıyor, biliyorum.''

Yıldırım, bu noktada yerel yönetimlerin biraz daha işin içine girmesi gerektiğine değinerek, şöyle devam etti:

''Maalesef bu noktada İzmir takımları, beklediği desteği yerel yönetimlerden göremiyor. Yerel yönetimlerin görevi sadece altyapı yatırımı yapmak değil. İnsan kaynağına da yatırım yapmalı. Yerel yönetimlerin, amatör spor faaliyetlerinin bir ayak bağı değil, şehrin dinamiklerini harekete geçiren en önemli unsurlardan olduğunu görmesi gerekir. Yerel yönetimler, amatör kulüplere destek verebilir, engel yok. Yasal bir maniden bahsediliyorsa bu, doğru değil.''

İzmir'e ilişkin sporla ilgili de projeleri olduğunu dile getiren Yıldırım, ''İki stadyum sözümüz var. Biri Örnekköy'de. Projesi bitti bunun, birkaç ay içerisinde ihalesi gerçekleştirilecek. Orta vadede de diğer stadyuma bakacağız. Desteğimiz her zaman sizinle'' diye konuştu.

-İlk yarı ödülleri dağıtıldı-

Törende, sezonunun ilk yarısının en başarılı ve en centilmen takımı seçilen Altınordu ile Karşıyaka'dan Necati Yılmaz , Karşıyaka'dan Cihat Arslan , Bucaspor'dan Okan Alkan'a ödülleri verildi.

Altyapıya verdikleri önem nedeniyle Karşıyaka 1912 Derneği, Göztepe AŞ ve Altınordu AŞ'nin de ödüllendirildiği törende, futbola destekleri dolayısıyla TSYD İzmir Şubesi Başkanı Bahri Okumuş, Altınordu Spor Kulübü ve Avea ile yılbaşı gecesi geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Yeni Asır gazetesi spor sayfası sekreteri Doğan Öner, İZVAK Özel Ödülü'ne layık bulundu.

Törende, Bakan Yıldırım'a Altınordu forması hediye edildi.

Muhabir: Halil Şahin / Ufuk Kırabalı / Halil İbrahim Avşar

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA