Erzurumlu Besiciler Dolandırıldıkları İddiasıyla Suç Duyurusunda Bulundu

Erzurum'da besici ve çiftçiler, ithal ot ve saman getirme vaadiyle makbuz karşılığında para toplayan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İbrahim Serhat Fıratgil hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kendilerini dolandırdığını iddia ettikleri Fıratgil'e bir haftadır ulaşamadıklarını belirten besiciler, mağduriyetlerini iletecek muhatap bulamadıklarını seyledi.Geçen yaz mevsiminin kurak geçmesi nedeniyle ülke genelinde ot ve saman sıkıntısı baş gösterdi. Erzurum'da da kuraklıktan etkilenen besiciler geçen yılın aralık ayında Erzurum İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği aracılığıyla Gürcistan'dan ithal ot ve saman alabilmek için makbuz karşılığında yüklü miktarda talepte bulundu. Ancak aradan geçen zaman içerisinde büyükbaş hayvanlarının ot ve samanları belirtilen zamanda kendilerine teslim edilemeyen besiciler, ilgili birliğin Yakutiye ilçesi Gez Mahallesi'ndeki ofis binasına gitti. Ancak Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin kapısının kapalı olması ve Birlik Başkanı İbrahim Serhat Fıratgil'e de cep telefonundan ulaşılamaması üzerine besiciler, Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu."MAĞDURUZ MUHATAP BULAMIYORUZ"Karayazı, Tekman, Horasan ve çevre ilçelerde yaşayan ve Birlik Başkanı Fıratgil'e yüklü miktarda para verdiklerini belirten besicilerden Şakir Sefil, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Birlik Başkanı'na ulaşamadıklarını ve hayvanlarının da kaba yemlerinin bittiğine işaret eden Sefil, "Perişan olduk. Hayvanlarımız açlıktan ölmek üzere. Ya paramızı ya da hayvanlarımız için vaat edilen kaba yemi hemen teslim etsinler. Bir haftadan bu yana yetkililere ulaşamıyoruz. Mağduriyetimizi dile getirecek yetkili bir muhatap bulamıyoruz." diye konuştu.

"BİRLİK KİMSEYİ MAĞDUR ETMEZ"Erzurum Besiciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Ilıcalı, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İbrahim Serhat Fıratgil'in pek anlamadığı ithal ot işine iyi niyetle girdiğini söyledi.

Ankara'da bulunan Fıratgil'in ot ve saman için besicilerden topladığı parayı iade edeceğine inandığını belirten Ilıcalı, "İbrahim Serhat Fıratgil çiftçi ve besicileri dolandıracak birisi değil. Pek anlamadığı ot ve saman ithal işine girdi. Eline yüzüne bulaştırdı. Şu anda Ankara'da bulunan Fıratgil, Erzurum'a döner dönmez besicilerin parasını ya iade edecektir ya da vaat ettiği ot ve samanı dağıtacaktır. Kendisini yakından tanıyorum ve kefiliyim." şeklinde konuştu.