Hz. Muhammed'e Hakaret Eden Filme Diyarbakır’dan Tepki

Diyarbakır’da ‘Müslümanların Masumiyeti’ isimli filme tepki gösteren grup, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile İsrail bayraklarını yaktı.

Hz. Muhammed'e Hakaret Eden Filme Diyarbakır’dan Tepki
Mustazaflar Cemiyeti üyeleri, İslam’a hakaret eden filmi kınamak üzere Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı Konukevi önünde toplandı. ABD ve İsrail’in desteğiyle hazırlanan Peygamber Efendimiz (S.A.V)’e eşlerine ve ashabına hakaretlerle dolu filmi ve arkasındaki zihniyeti lanetlemek amacıyla ‘Peygambere saygı kitlesel basın açıklaması’ düzenlendi.

Basın açıklamasına katılan kalabalık sık sık tekbirler getirerek İsrail ve ABD’yi kınadı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından Mustazaflar Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Ünsal tarafından basın açıklaması okundu. Ünsal’ın konuşması sık sık tekbirlerle kesildi. Ünsal konuşmasında İsrail asıllı ABD vatandaşı olan Sam Basile’nin 'Müslümanların Masumiyeti’ adlı filminin provokatif bir siyasi tutum olduğunu ve Hz. Muhammed ile İslam'a hakaret edildiğini söyledi.

Bu tür oyunlara Müslümanların kanmayacağını belirten Ünsal, “Her ne sebeple olursa olsun, İslam’a ve onun aziz Peygamberi’ne yapılan hakaretler hoş görülemez ve gereken tepkinin verilmesi gerekli ve meşrudur. Ey Aziz Peygamber, bugün burada sana olan ahdimizi bir kez daha tazeliyor ve Yüce Allah’ı şahit tutarak kanımızın Son damlasına ve ömrümüzün Son anına kadar senin yolunu sürdüreceğimizi, nereden gelirse gelsin senin şahsına ve davana yapılan hakaretleri asla kabul etmeyeceğimizi ve bu uğurda ölmeye hazır olduğumuzu ilan ediyoruz. Dinimize ve Peygamberimize karşı her türlü saldırıya karşı seleflerimiz gibi dik duracak ve bu alçakça saldırılara karşı bütün gücümüzle tepkimizi ortaya koyacağız. İslam ve Peygamberimize dil uzatan bu alçakları lanetliyoruz” dedi.

Ünsal konuşmasının ardından 23 Eylül'de Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda yapılacak Peygambere saygı mitingine tüm vatandaşları davet ettiklerini söyledi.

Konuşmanın ardından kalabalık beraberinde getirdikleri ABD ve İsrail bayraklarını ateşe verdi. Basın açıklaması filme tepki için çıkan olaylarda hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazının kılınmasının ardından olaysız bir şekilde Sona erdi .
Kaynak: İHA