Ambulans Görevlilerinin Yaralı Sürücüyü Sedyeye Yatırma Çabası

Bursa’da aracıyla kaza yapan sürücü, yaralı olmasına rağmen ambulansın sedyesine yatmak istemeyince ambulans görevlisini ve polisi çileden çıkardı.

Ambulans Görevlilerinin Yaralı Sürücüyü Sedyeye Yatırma Çabası
Olay Merkez Osmangazi ilçesi İzmir Yolu Sırameşeler Mahallesi mevkiinde gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, dün saat 20.00 sıralarında Ertem D. (21), hakimiyetindeki 16 BE 627 plakalı aracın direksiyon hakimiyetini kaybetti. Savrulan araç önce bariyerlere, daha sonra duvara çarparak yolun ortasına savruldu. Yoğun trafik esnasında gerçekleşen kazada diğer sürücüler kaza yapan araca çarpmamak için büyük çaba harcarken, araç sürücü Ertem D. ve yanındaki Didem A. (20) yaralandı

Sürücünün makas atarak seyrettiği ileri sürülürken, durumu daha ağır olan Didem A. olay yerine gelen ambulansla Bursa Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı

Araç sürücüsü Ertem D. ise sağlık görevlilerine zor anlar yaşattı. Sedyeye yatmamakta direnen yaralı sürücünün polisin ve ambulans ekiplerinin nezaketine rağmen kötü davrandığı ileri sürüldü. Yaralı sürücü hemşire ve sağlı görevlisine bağırırken, sedyeye yatmakta direndi. Ambulans görevlisi, “sen hemşireye bana, polise vuruyorsun, bağırıyorsun, biz de seni mi dövelim. Sedyeye yatman lazım yaralısın. Arabanın içinde takla atmışsın. Ne olur ne olmaz” dedi.

Yaralı sürücü ambulanstan dışarı çıkmak isterken, olayı gören vatandaşlardan Erol Yavuz, yaralının telefonuyla babasını arayarak bilgi verdi. Yaralı sürücünün babası bir süre kazanın olduğuna inanamadı. Yaralı sürücü babasıyla telefonda konuşurken, sedyeye yatmakta direndi. Olayı gören Erol Yavuz, “Benim kardeşim kaza yaptı. Ölümden döndü. Eğer yaşamak istiyorsan sedyeye yat” dedi.

Sedyeye yatmayı güçlükle kabul eden Ertem D. Bursa Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Trafik yaklaşık bir saat tek şeritten kontrollü bir şekilde sağlanırken, polis olayla ilgili tahkikat başlattı .
Kaynak: İHA