12 Eylül Askeri Darbesinin Yıl Dönümünde Siyah Beyaz Çıktı

Malatya'da yerel bir gazete, 12 Eylül askeri darbesinin yıl dönümünde siyah beyaz çıktı.

' 'Malatya Sonsöz'' adlı gazetenin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Ali Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 Eylül askeri darbesinin 32'inci yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

Gazetelerinin 12 yıldır yayımlandığını belirten Er, her gün renkli baskı yapılan gazetenin, bugün siyah beyaz çıktığını belirterek, bugünkü manşetlerinde de 12 Eylül askeri darbesinin ülkeye verdiği zararları işlediklerini söyledi.

Er, şöyle konuştu:

''12 Eylül, 28 Şubat ülkemizin başına çöken kara bulutlar, kara günler. 12 Eylül'de 650 bin kişi göz altına alındı. 517 bin kişiye idam cezası verildi.

50 genç asıldı. 30 bin kişi işten atıldı. 171 kişi işkenceden öldürüldü. Analar ağladı. Bu oyunlar bize oynandı. Sağ ya da sol her iki gruptakiler fakir fukara, aile çocuklarıydı. Herkes kendi görüşünde, vatanı kurtarma çabasında idi. 12 Eylül döneminde sağı da solu da vuran aynı silahtı. Nice ocaklar söndü.''

-''Allah o günleri bir kere daha yaşatmasın''-

12 Eylül askeri darbesinde gözaltına alınan ve işkence görenlerin büyük çoğunluğunun okumuş, aydın gençler olduğunu anlatan Er, ''Bir gecenin içinde her neyse olaylar kesildi. Bu kara günü tekrar bu millet yaşamasın diye gazetemizi siyah-beyaz çıkardık. Cenab-ı Allah bu millete bir daha 12 Eylül'leri, 28 Şubat'ları yaşatmasın'' diye konuştu.

Kendisinin de 12 Eylül'de göz altına alındığını anlatan Er, ''Bir kaç gün göz altında tutuldum ancak işkence görmedim. Ama işkenceden ölen bir sürü arkadaşımız vardı'' dedi.

Gazetelerinin renksiz basımıyla amaçlarının 12 Eylül askeri darbesi sonrasında o kuşağın neler çektiğini gençlere, yeni nesle anlatmak olduğunu vurgulayan Er, her yıl bu uygulamayı sürdüreceklerini söyledi.

Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan

Yayıncı: Cemal Coşkun
Kaynak: AA