MHP'li Vural'dan Aile Hekimlerine Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Oktay Vural, İzmir Aile Hekimleri Derneği (İZAHED) yönetimini ziyaret etti.

MHP'li Vural'dan Aile Hekimlerine Ziyaret
Ziyarette İZAHED'in yeni yönetim kurulu üyeleri ve Başkan Bolat'a aile hekimlerinin görevleri konusunda sorular soran Vural, bir aile hekiminin hastasını 6 ayda bir görme zorunluluğu olduğunu öğrenince, 'benim aile hekimim kim, bilmiyorum' dedi.

Başkan Bolat ise, 'Yaşıyor mu, öldü mü, kaldı mı, hamile mi; bunlara biz bakıyoruz. Aile hekiminiz ceza almasın' diye konuştu.

İZAHED Başkanı Bolat, bir aile hekimine 3 bin 3 bin 500 kişi düştüğünü ifade ederek, "Biz sağlıktaki aksaklıkları ön plana çıkarmak amacıyla toplanan bir derneğiz. 80 ilde dernek olarak çalışıyoruz ve sahadaki sorunları çözmek için çabalıyoruz" dedi.

Aile hekimlerine uygulanan negatif performans ile maaşlarından 300-400 lira kesinti aldıklarını ve acil servise bakmayan aile hekimlerine nöbet sistemi getirilmesi ile ilgili birçok konu hakkında bilgi verilen Milletvekili Vural, aile hekimlerinin sorunlarını Meclis'e taşıyacağını belirterek, "Bu sıkıntıları dile getirirken önemli olan çalışanların ve vatandaşların memnuniyeti sağlamak. Tek taraflı düşünülmemeli. Vatandaşların bu hizmetten nasıl etkilendikleri çok önemli. Yaptığınız iş millet için çok önemli. Siz vatandaşı kendi tarafınıza alırsanız, onların sizin anlamasını sağlarsanız. 'Biz bu şekilde size daha iyi hizmet veririz' derseniz, bu iş daha da kolaylaşır" diye konuştu .
Kaynak: İHA