Denizli'nin Pamukkale’den Sonraki Turizm Merkezi Bozdağ Olacak

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, dünyada bir tane olan Pamukkale’den sonra ikinci beyaz turizm merkezinin Bozdağ olacağını söyledi.

Demir, beraberinde Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ve gazetecilerle birlikte Bozdağ Kayak Merkezi'ndeki altyapı ve üstyapı çalışmalarını inceledi. Yol yapım çalışmalarında görevli personelden de bilgi alan Demir, daha sonra kayak merkezinin zirvesine çıktı.

Bölgedeki dört çalışmanın hızla devam ettiğini belirten Vali Demir, “Bunlardan birincisi olan, Nikfer beldemizde asfaltın bittiği noktadan itibaren 8 kilometrelik kaplama asfalt tamamlandı. Tesis alanlarına kadar kalan 10 kilometrelik yol, yine İl Özel İdaremiz tarafından tamamlanacak. İkinci çalışmamız, burada özellikle otellerin yapılacağı bölgeye açılması gereken yollar. Üçüncü önemli çalışmada da pistlerin bulunduğu, kayak yapılacak alanlarda dozerle yüksek kısımlar düzeltiliyor. Dördüncü ve bu tesis için altyapı anlamında en önemli çalışma, buranın elektriğe kavuşturulması. Aydem, elektrik altyapı tesis çalışmalarını üstlendi. İhalesi yapıldı ve pazartesi günü itibariyle başlayacak. Önümüzdeki yıl için özellikle mekanik sistemin ihalesi konusunda bir eksiğimiz kalmayacak.” dedi.

Hedeflerinin 2013 yılında mekanik sistem ihalesini yapmak olduğunu belirten Demir, “Bunun için mekanik sistemin ihalesine ihtiyaç duyulan şartları hazırlayacağız. Denizli kamuoyunun içi rahat olsun. 2012 yılı içinde yapılan geziler ve orada alınan kararların hepsi şu anda uygulanır vaziyette. Denizli’nin dünyada bir tane olan beyazı Pamukkale, ikinci beyazı Bozdağ dedik. İnşallah bu iki beyazı birleştirdiğimizde, hem gelen misafirlerimiz için kış döneminde bir alternatif turizm alanı hem de turizm anlamında yeni bir bölge ve kayak merkezi oluşturmuş olacağız.” şeklinde konuştu.

Bozdağ’a yatırım yapacak yatırımcıların 5. bölge teşvikinden yararlanması için müracaat edildiğini kaydeden Abdülkadir Demir, “Teşvik mevzuatı yürürlüğe girdi. Özellikle turizm gelişim bölgesi ilan edilen yerlerde yatırımcılar için 5. bölge teşviği verildi.

Dolayısıyla Bozdağ adına biz daha önce turizm merkezi olarak yapılan bu müracaatı düzelttik ve ‘Turizm Gelişim Bölgesi’ şeklinde yaptık. Dosyanın bütün işlemleri tamamlandı, bütün kurum görüşleri olumlu geldi ve şu anda Bakanlar Kurulu'na gidecek altı projeden bir tanesi olarak Turizm İşletmeler Genel Müdürlüğü'nün programında hazır.” dedi.

Uzman ekiplerce yapılan incelemeler neticesinde uygun uzunluk, kot farkı ve meyillere sahip olduğu belirlenen ve 2013 yılında turizmcilerin hizmetine sunulması planlanan Bozdağ, 2 bin 400 metre yüksekliğiyle Ege Bölgesi'nin en yüksek dağlarından birisi .