Cinayete Kurban Giden Kuyumcu, Cezaevinden 4 Gün Önce Çıkmış

Malatya'da cinayete kurban giden kuyumculuk ve inşaat müteahhidi Vahap Efe’nin, olaydan 4 gün önce cezaevinden tahliye olduğu ve 1 yıl önce İstanbul’da silahla yaraladığı eski ortağı tarafından öldürüldüğü bildirildi.

Malatya’da geçtiğimiz 5 Temmuz Perşembe günü merkez Hasan Varol Mahallesi'nde tabanca ile 7 el ateş açılarak öldürülen kuyumcu ve müteahhit Vahap Efe’nin cinayet zanlısı olarak eski ortağı Ahmet Duran Mısırlıoğlu ve bu şahısın suç ortağı Kemal Girgin’in tutuklanarak cezaevine konulduğu bildirildi.

Öldürülen Vahap Efe’nin İstanbul’da 1 yıl önce eski ortağı Ahmet Duran Mısırlıoğlu’nu silahla yaralamaktan dolayı girdiği cezaevinden olay gününden 4 gün önce çıktığı belirlendi.

Kendisini yaralayarak cezaevine giren eski ortağının tahliye olduğu bilgisini alan Ahmet Duran Mısırlıoğlu, arkadaşı Kemal Girgin ile Malatya’ya gelerek, cinayeti işledikleri iddia edildi.

Her iki ortak arasında yaklaşık 3 milyon TL tutarında bir alacak-verecek nedeniyle anlaşmazlık yaşandığı ve katil zanlısı Ahmet Duran Mısırlıoğlu’nun, öldürdüğü ortağı ile alacak verecek meselesi nedeniyle kavgalı olduklarını itiraf ettiği kaydedildi .
Kaynak: İHA