Alo Fetva Hattına İlk 6 Ayda 523 Soru Soruldu

Nevşehir İl Müftülüğü Alo Fetva Hattı'na 2012 yılının ilk 6 ayında 373’ü kadınlar, 150’si de erkekler olmak üzere 523 kişi tarafından çeşitli sorular yöneltildi.

Nevşehir İl Müftü Vekili Ahmet Celalettin Altınkaya yaptığı açıklamada İl Müftülüğü bünyesinde bulunan Alo Fetva hattına yılın ilk altı ayında 523 soru yöneltildiğini ve bu sorulara alo fetva hattında görevli vaizler tarafından cevapladığını söyledi.

Altınkaya "Nevşehir İl Müftülüğü Alo Fetva hattına yılın ilk altı ayında 373 kadın, 150 erkek olmak üzere 523 adet soru soruldu. Konuyla ilgili olarak görevli vaizlerimiz tarafından merak edilen soruların cevapları vatandaşlarımıza aydınlatıcı cevaplar verilerek sağlandı. Alo fetva hattına kadınlar genellikle özel haller ile ilgili sorular, aile içi iletişim konuları, çocuk eğitimi, boşanma ve hurafeler ile ilgili sorular sordular. Erkekler ise ibadetler, boşanma, alışveriş ve sosyal konular ile ilgili sorular sordular. Alo fetva hattımıza oruç borçlarını zamanında tutmazsak iki katı borçlanır mıyız, evimizde kedi ve köpek beslediğimiz zaman o evde abdest kabul olmaz mı , tuvalette hayatını kaybeden kişinin imansız gittiği söylentileri var bu doğru mu gibi ilginç sorular da soruldu. Şuana kadar alo fetva hattımıza gelen telefonlardan bizler oldukça memnunuz. Vatandaşlarımız ne zaman aklına bir soru takılırsa Müftülüğümüzü arayıp merak ettikleri soruların cevaplarını öğrenebilirler." dedi

Kaynak: İHA