Melike Demirağ: Askerlerin Tutuklanmasına Karşı Değilim

Ergenekon davasına izleyici olarak katılarak 12 Eylül askeri rejiminin mağdurları için söylenen 'Arkadaş' şarkısını salonda okuyan şarkıcı Melike Demirağ, tutuklu yargılamalara karşı olmadığını söyledi. Demirağ, "Askerlerin tutuklanmasına hiç karşı değilim." dedi.

" Bir dönem darbe mağdurlarının sahip çıktığı şarkıyı bugün darbeyle suçlanan sanıklara söylediniz." hatırlatması üzerine Demirağ, hüküm giymedikleri yargılananların kendi gözünde masum olduğunu ifade etti.

Ergenekon davasının izleyici olarak katılan şarkıcı Melike Demirağ, uzun zamandır duruşmalara gelmek istediğini ancak ziyaret prosedürünün nasıl olacağını bilmediği için gelemediğini söyledi.

Cezaevinde ziyaret için izin işlemlerinin vakit alacağının söylendiğini belirten Demirağ, bunun yanı sıra sanıkları duruşma salonunda ziyaret etmenin daha kolay olduğunu öğrenince duruşmaya geldiğini anlattı. Tutuklamalara karşı olmadığını vurgulayan Demirağ, "Elbette herkes tutuklanmalı. Bugün Genelkurmay Başkanı bile tutuklanmalı. Bugüne kadar askerler tutuklanamamıştı. Askerlerin tutuklanmasına hiç karşı değilim. Çünkü bu ülkenin çok ciddi bir geçmişi var. Elbette ki yapılan bir sürü şeyin yargılanması gerektiğine inanıyorum ama gerçek hükmü vermeden evvel kaçmayacak, delilleri yok etmeyecek insanlarında tutuklu yargılanmalarını doğru bulmuyorum. Burada bulunma nedenim, insanların yargılanmalarına karşı değilim, tutuklu yargılanmalarına karşıyım." dedi.

'DURUŞMAYA GELİRKEN 'ELİ KANLILAR İÇİN Mİ GİDİYORSUN? DİYE ELEŞTİRENLER OLDU'
Duruşmaya geleceğini söylediği bazı arkadaşları tarafından, “Eli kanlılar için mi gidiyorsun? Onlar için yazı yazanlara mı gidiyorsun?” denildiğini belirten Demirağ, "Ama ben uzun süredir hüküm giymeden tutuklu kalan insanlara geldim. Tutuksuz yargılanmaların gerekli olduğuna inanıyorum." diye konuştu.

'Arkadaş' şarkısını eli kalem tutmuş, kalemleriyle bir şeyler söylemeye çalışmış insanlar için söylediğini belirten Demirağ, "Davaya bütünüyle vakıf değilim ama içerde olan sanıkların hiçbir tanesi hüküm giymemiş. Dolayısıyla hepsi benim gözümde masum. İnsanları birleştiren bir şarkı, dolayısıyla oradaki insanlara bir ümit olsun, güzel bir duygu olsun. Geçmişten bir arkadaşlarının şarkısı duysunlar istedim." ifadesini kullandı.

'TABİİ Kİ DARBECİLERE ŞARKI SÖYLEMEYECEĞİM'
Bu arada, bir basın mensubunun, “Bir dönem darbe mağdurlarının sahip çıktığı bir şarkıydı bu. Ancak siz bugün başka bir darbe yargılanmasında darbeyle suçlanan sanıklara bu şarkıyı söylediniz.” şeklindeki sözleri üzerine Demirağ, şu açıklamayı yaptı: “Öyle bir şey yok. Darbe yargılaması yapılıyor ama darbeciler dediğimiz insanlar hüküm giymediler. Yani şu anda daha bitmiş bir şey yok. Tabii ki darbecilere şarkı söylemeyeceğim. Ben darbecilere karşı şarkımı söyledim yıllarca. 12 Eylül askeri rejimine karşı başımız dik şarkılarımı söyledik. Ben içerideki şarkımı sadece umut ve adaleti bekleyen insanlar için söyledim. Herhangi bir nedenim yok. Ben bir sanatçı, bir arkadaş, bir anne olarak kamu vicdanını temsilen buradayım” Melike Demirağ, 1974 yılında Yılmaz Güney ile birlikte rol aldığı 'Arkadaş' isimli filmde 'Arkadaş' şarkısını seslendirmişti .