TGF Genel Başkanı Sertel, Mersin Valisi Güzeloğlu'nu Ziyaret Etti

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti.

Vali Güzeloğlu, ziyaretteki konuşmasında, TGF Başkanlar Konseyi'nin İçel'de düzenlenecek olmasını ''İçel'in tanınması ve İçel'deki kazanımların paylaşılması adına ciddi bir fırsat'' diye nitelendirdi.

İçel'in her yönüyle özel bir kent olduğuna dikkati çeken Güzeloğlu, şöyle devam etti:

''Her yönüyle doğru tanınması ve doğru algılanması gereken bir kent olan İçel, uluslararası ilişkilerin en etkin yaşandığı ildir. İçel'de her dilden, dinden, ırktan ve her kesimden insan, barış ve kardeşlik içerisinde yaşamaktadır. Bu bakımdan özel bir kent olma niteliği taşıyan İçel, kuruluşundan bugüne süregelen özelliğini gelecekte de sürdürecek bir kenttir. İçel tarımdan sanayiye, lojistikten turizme kadar kalkınmanın tüm dinamiklerinde iddialı ve buna dönük altyapısı zengin bir kent olarak ön plana çıkmaktadır.''

Yazılı basının Son derece büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, TGF Başkanlar Konseyi Sonrasında İçel'in daha iyi tanınacağına belirtti.

Görev yaptığı bütün illerde basın kuruluşlarıyla iyi bir işbirliği kurduğunu aktaran Güzeloğlu, basın sektörünün daha iyi şartlara sahip olmasını arzuladıklarına işaret etti.

TGF Genel Başkanı Atilla Sertel ise, İçel'de olmaktan çok mutlu olduklarını ifade ederek, ''Sizin gibi genç ve dinamik bir Valinin İçel için şans olduğunu düşünüyorum'' dedi.

İçel gibi çok göç alan bir kentte mülkü idari amiri olmanın güçlüğüne işaret eden Sertel, ''Ama sizin başarılı çalışmalarınızla bu kenti çok güzel yönettiğinizi görüyoruz. Basına verilen desteğin sizin ağzınızdan bu kadar güzel cümlelerle söylenmesi ise bizi çok mutlu etti. Ayrıca sizin basına olan bakış açınız ve İçel'deki gazetecilere kazandıracağınız tesisler içinde şimdiden teşekkür ederiz'' diye konuştu.

Sertel'in ziyaretine, İçel Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve TGF Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ünal ile TGF yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Muhabir: Kerem Kocalar / Anıl Bağrık

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA