Egemen Bağış: Kardeşlik duygusunu yıkamayacaklar

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Hakkari'deki terör saldırısıyla ilgili, ''Gerçekten milletçe yüreğimiz dağlandı.Hepimizin içi sızladı. Ama bu saldırılar bu milletin kardeşlik duygusunu yıkamayacak'' dedi.

' 'Colorado Springs Gençlik Senfoni Orkestrası'' tarafından Üsküdar'daki Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde verilen konsere katılan Bakan Bağış, burada yaptığı konuşmasına Hakkari’deki saldırıyı kınayarak başladı.

Bağış, “Bu gün herkesin yüreği yanıyor. Maalesef Dağlıca'da 8 fidanımızı kaybettik, şehit verdik. Bu yüzden içimiz sızlıyor'' diye konuştu

Buradan bir mesaj vermek istediğini kaydeden Bağış, ''Nasıl bu koroda farklı farklı müzik aletleri, farklı sesler, birlikte muazzam bir harmoni oluşturuyorsa, Türkiye'de de asırlardır Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Lazıyla, Boşnağıyla, Zazasıyla Alevisiyle, Sünnisiyle, Ermenisiyle, Musevisiyle, Süryanisiyle hep birlikte biz aslında muazzam bir harmoni, muazzam bir senfoni oluşturuyoruz. Biz birlikte Türkiye'yiz'' şeklinde konuştu.

Bu hain saldırılarla Türkiye'nin kardeşlik dokusuna zarar verebileceklerini zannedenlerin yanıldığını belirten Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Ama inanın bana yanılıyorlar. İnanın bana başaramayacaklar. Bu millet yine bütün zenginlikleriyle, bütün farklılıklarıyla bütün gücüyle el ele verecek, tek yumruk olacak ve bu belayla da aynı şekilde mücadele edecek. Bu güne kadar bu konulara sessiz kalan çevrelerin bile terör örgütüne silah bırakma çağırısında bulunmuş olmaları anlamlıdır. Artık herkesin bıçağın kemiğe geldiği noktada, Türkiye'nin birlik ve beraberliği için, bu ülkenin kardeşlik dokusunun daha da güçlenmesi için birlikte çaba sarfetmeye, elini taşın altına koymasına vaktinin geldiğini anladığı bir noktaya gelmiş olmasını ben önemsiyorum. Biraz sonra burada dinleyeceğimiz yavrularımız nasıl farklı tınıları bir eş güdüm içerisinde bir senfoniye dönüştürüyorsa, inşallah bizde Türkiye'de farklılıklarımızı zenginlik olara göreceğiz. O zenginliklerle birlikte bu ülkenin demokrasisini ve bireysel özgürlükleri daha da güçlendirerek, terörle mücadelede de aynı kararlılığı sergileyip, bütün vatandaşların etnik kökenine bakmadan, dini inancına bakmadan, siyasi görüşüne bakmadan, bireysel ve kültürel haklarını birlikte artıracağız.” Yapılan hain saldırıların milletin kardeşlik duygusu yıkamayacağını söyleyen, Bağış, ''Gerçekten milletçe yüreğimiz dağlandı. Hepimizin içi sızladı. Ama bu saldırılar bu milletin kardeşlik duygusunu yıkamayacak. Sayın Başbakanımızın Meksika'dan yaptığı açıklamada da belirttiği gibi, milletçe el ele vereceğiz. Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Lazıyla, Alevisiyle, Sünnisiyle bu belayla hep beraber mücadele edeceğiz. Terör örgütünün yapması gereken tek şey vardı, silahı bırakmak. Devlete teslim olmak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlettir. Türk devleti bin yılı aşkındır devlet geleneğini yürüten bir millettir. İnşallah bu belayla da hep beraber mücadele edip, bu uyuşturucu çetesi rantını, bu insan kaçakçılığı rantını bırakmak istemeyen eli kanlı katillerle hep beraber mücadele edeceğiz. Ama bunu yaparken de kendi vatandaşlarımızın özgürlük alanını, kendi vatandaşımızın demokratik haklarını hiç bir şekilde istismar etmeden, onun haklarına tecavüz etmeden bunu gerçekleştireceğiz. Biz bir yandan ülkemiz içerisindeki reform kararlarını yürüteceğiz, öte yandan da terörle mücadelede de devlet geleneğimizin gerektirdiği şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerinin kullandı .
Kaynak: İHA