CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap'ın Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, ''Siyaset alanı çok gergin, giderek umut kırıcı hale dönüşüyor. Bu yaşananlar AK Parti'ye oy veren seçmenleri dahi ciddi ürkütmüş, tedirgin etmiş durumda'' dedi.

Matkap, CHP Bursa İl Kongresi'nde, partinin her zamankinden fazla kenetlenmeye ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

AK Parti'nin ''Kongreyi stadyuma adam taşımaktan ibaret sandığını'' iddia eden Matkap, ''Gelip kongre izlesinler. Keşke 20 günlük sürede AK Parti Genel Merkez yöneticilerini Bursa'ya davet etseydiniz. Biraz staj verseydiniz. Stajdan geçselerdi. Kongre nasıl olur, anlamı nedir görselerdi'' diye konuştu.

Matkap, AK Parti'nin ''Kongre'' sözcüğünden hoşlanmadığını dile getirerek, ''Kongre'' denilince akla cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'nin geleceğini söyledi.

Matkap, ''O dönem Mustafa Kemal ve arkadaşları, tam bağımsız Türkiye adına kelle koltukta gezerken, bunların ataları padişah ve ülkemizi işgal edenlerle işbirliği halindeydiler'' ifadesini kullandı.

Türkiye'nin gözünün ve umutlarının CHP'ye döndüğünü savunan Matkap, ''Siyaset alanı çok gergin, giderek umut kırıcı hale dönüşüyor. Bu yaşananlar AK Parti'ye oy veren seçmenleri dahi ciddi ürkütmüş, tedirgin etmiş durumda... Bir zamanlar 'Milli Görüş gömleğini çıkarttık' dediler. Çıkarttınız da şimdiki gömleğinizi anlamakta bütün dünya zorlanıyor'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın seçimlerden önce başkanlık tartışmalarını yapmadığını öne süren Matkap, ''O konuya değinseydi ona oy verenlerin yarısı oy vermeyecekti. Eğer siz Türkiye'nin idari ve siyasi yapısında bir değişiklik düşünüyorsanız, bunu kamuoyundan gizleyerek mi yapacaksınız- İşte bu anlayış, yönetim tarzı AK Parti'ye olan güveni hızla eritti. Bütün gözler CHP'de. Bütün bunlar yaşandı Türkiye'de. Ne yazık ki yurttaşlarımızın çoğu bundan habersiz. Bunun nedeni medyanın kuşatılması'' dedi.

Kongrede, il başkanlığı için Metin Çelik, Bülent Aslanhan ve Mustafa Şenyurt yarışıyor.

Muhabir: Tarık Üzgün/Harun Kaymaz

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA