Gümüşhane'de Tiyatro Etkinliği Düzenlendi

Gümüşhane'de ''31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü'' dolayısıyla tiyatro etkinliği düzenlendi.

Gümüşhane Sağlık Müdürlüğü'nün SODES kapsamında yürüttüğü ''Sigarayı Bırak Bir Resim de Sen Yap'' projesi kapsamında, Gümüşhane Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, İl Sağlık Müdürü Metin Öztürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, kamu kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler izledi.

Vali Mayda, Türkiye'de yapılan kampanya ve uygulamalarla sigara konusunda önemli aşamaların kaydedildiğini belirtti.

İdeal olanın gençler başta olmak üzere insanların sigaradan uzak bir yaşam sürmeleri olduğunu ifade eden Vali Mayda, şunları söyledi:

''Biz 'çevremiz temiz olsun, sanayi kuruluşları temiz çalışsın' diyoruz. Son günlerde bazı haberler çıktı, ilimizdeki kanser vakalarıyla ilgili. Biz de bunun üzerine Bakanlığımızdan bir heyet gönderilmesini talep ettik. Onlar gelip çalışacaklar. Kansere yol açabilecek etkileri yok etmeye çalışıyoruz ama sigaradan da uzak durmuyoruz. Bu konu örnek Gümüşhane insanı açısından önümüzdeki günlerde inşallah bitirilmiş olacaktır. Bir sorun varsa Vali olarak biz halkımızın emrindeyiz. Sorunları çözmeye gayret edelim. Sigara içmeye yol açacak bir sorun varsa onu ortadan kaldırmaya çalışalım, ama özenti, deneme mahiyetinde sigara içenlere bırakmalarını tavsiye ediyorum.''

Sağlık Müdürü Öztürk ise kurum olarak ilk defa bir SODES projesini hayata geçirdiklerini belirterek, ''Kanserin en önemli sebeplerinden biri sigaradır. Sigarayla ne kadar mücadele edersek kanserle de o kadar iyi mücadele etmiş oluruz'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından sağlık sektörü çalışanlarından oluşan ''Grup Bilmem Ne'' adlı tiyatro grubu, oyunlarını sahneledi .
Kaynak: AA