Gazikent Üniversitesi’nin İsmi Hasan Kalyoncu Üniversitesi Oldu

Gaziantep'te 2008 yılında eğitim faaliyetlerine Gazikent Üniversitesi olarak başlayan üniversite adını Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak değiştirdi.

Gazikent Üniversitesi’nin İsmi Hasan Kalyoncu Üniversitesi Oldu
Gaziantep’te üç üniversiteden birisi olan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, üniversitenin adını değişmesini ve açılan bazı bölümleri basın mensupları ile paylaştı. Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin bir vakıf üniversitesi olduğunu ve ilk açıldıklarında 165 öğrenci ile eğitim hayatına başladıklarını ifade eden Özdemir, şu anda 700 öğrenci ile 2 binin üzerinde yüksek lisans öğrencisine ulaştıklarını söyledi.

Rahmetli Hasan Kalyoncu’nun yakınlarının ve sevenlerinin getirdiği teklif doğrultusunda üniversitenin isminin değiştirildiğini vurgulayan Özdemir, aile meclisinden de alınan onay ile üniversitenin isminin değiştiğini kaydetti.

Gaziantep’in artık bir üniversiteler şehri olacağını dile getiren Özdemir, gelecek sene de bir üniversite daha hizmet gireceğini ifade etti.

Gaziantep’in en büyük kimya laboratuvarını kurduklarına işaret eden İbrahim Özdemir, “Bundan böyle büyük kimya işlemlerini başka kentlere göndermeyeceğiz. Halep dahil bütün kimya işlemlerini bizim laboratuvarımızda yapacağız. Biz de 2023 vizyonu için öğrenci sayısı 100 binlere neden ulaşmasın diye çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

İŞKUR ile işbirliği kurduklarını ve iş istihdamlı kurslar düzenlediklerini aktaran Özdemir, bin kişinin üzerinde eğitim alan kursiyerlerin istihdama katıldığını belirtti.

Mardin’de açılan bir AVM’nin kendilerine başvurduğunu, yakın bir tarihte Kuzey Irak’a bir teklif götüreceklerine işaret eden Rektör Özdemir, buraya iş garantili kursları götüreceklerini dile getirdi. Başta Irak, Suriye ve Lübnan olmak üzere birçok Ortadoğu ülkelerine giderek iş garantili kursları teklif ettiklerini aktaran Özdemir, burada elde ettikleri tecrübeleri YÖK vasıtasıyla Türkiye’deki üniversiteler ile paylaştıklarını belirtti.

Anadolu Üniversitesi’nin Arap dünyasına “Arapça” seçeneği ile eğitim üzerinde durduğunu kaydetti.

Gaziantepli bir ilkokulu mezunu bir işadamının ürünlerini 80 ülkeye sattığını vurgulayan Özdemir, “Eğer bizler birer çağdaş üniversiteler olarak bölge ülkelerine eğitim sistemimizi anlatamıyorsak üniversite kavramlarını yeniden tartışmamız lazım. Öğretim üyesi, araştırmacı, öğrenci değiş tokuşunu yapamıyorsak biraz düşünmemiz lazım. Bu konudan dolayı iş dünyasından çok şey öğreniyorum. Öğretim üyesi arkadaşlarıma da mucit, girişimci, müteşebbis işadamları ile görüşmelerini tavsiye ediyorum. Hatta üniversitemize davet edip öğrencilerimize dinletiyoruz.” diye konuştu.

ANTEP TARİHİ DERS OLARAK OKUTULACAK

Gaziantep’in dünyanın en eski yerleşim bölgesi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özdemir, gelecek eğitim-öğretim sezonunda “Antep’in tarihini” üniversitede ders olarak okutacaklarını belirtti.

Öğrencilerin tarih derslerini bizzat müzelerde uygulamalı ve teorik şeklinde göreceğini açıklayan Özdemir, hedeflerinin lider öğrenci yetiştirmek olduğunu belirtti.

Ortadoğu’ya katkı yapacak öğrencileri bularak Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde yetiştirmek amacında olduklarını dile getiren Özdemir, “Biz Ortadoğu’nun liderliğine odaklaşacağız. Ekonomide, siyasette, medyada edebiyatta ve sanatta lider insanlar yetiştirmek... Öğrencilerimiz Gaziantep’te ve dolayısıyla bizim üniversitemizde öğrendikleri bilgilerle gittikleri yerlerde birer kültür elçisi olmalılar.” şeklinde konuştu.