Gümüşhane’de Sosyal Güvenlik Haftası Etkinlikleri

Ülke genelinde 14-20 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Sosyal Güvenlik Haftası” nedeniyle Gümüşhane’de bir program düzenlendi.

Gümüşhane’de Sosyal Güvenlik Haftası Etkinlikleri
Valilik toplantı salonunda düzenlenen programa Vali Vekili Cahit Karatepe, Belediye Başkan Vekili İlhan Atalay, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Aytaç Üzülmez, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve işverenler katıldı.

Toplantıda konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Aytaç Üzülmez, sosyal güvenliğin, genel olarak toplumun bütün bireylerinin hiçbir ayrım ve ayrıcalık gözetmeksizin hem ekonomik hem de sosyal bakımdan bugün ve yarınlarının güvence altına alınmasını amaçladığını söyledi.

Kişilerin yaşam kalitesinin etkileyen en önemli unsurun sosyal güvence içinde olması olduğunun altını çizen Üzülmez, “Sosyal güvenlik insanların gelirlerine bakılmaksızın; toplum huzurunu ve refahını bozan sosyal etkinliğin verdiği zararlardan ‘insan hakkı’ ve esas itibarıyla da devlet görevi olarak primli yada primsiz sistemlerin kullanılarak kişilerin gördükleri zararlardan kurtarılması güvencesidir.” dedi.

Üzülmez’in konuşmasının ardından kurum denetmeni Onur Çak, Gümüşhane’de ki sosyal güvenlik yapısı ile ilgili bir sunum yaptı. 132 bin 374 nüfuslu Gümüşhane'nin yüzde 98,3'ünün sosyal güvenlik kapsamında olduğunu belirten Çak, toplam aktif sigortalı sayısının 47 bin 800 olduğunu, prim tahakkuk ve tahsilat oranında ise 2011 yılında yüzde 82,56'lık bir tahsilat oranı elde ettiklerini dile getirdi.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ise konuşmasında bütün kurum ve kuruluşların çalışmasının odağında insan olduğunu belirterek, içinde insan olmayan hiçbir proje ve kuruluşun ömrünün olamayacağını belirtti.

Türkiye’nin son yıllarda özellikle müşteri memnuniyeti noktasında çok büyük yol kat ettiğinin altını çizen Akçay, bu bağlamda Sosyal Güvenlik sisteminde yapılan uygulamaların oldukça başarılı olduğunu ifade etti.

Tanıtım filminin izlettirilmesinin ardından kuruma borcu olmayan, en yüksek ve düzenli prim ödeyen işverenler ile en eski tescilli işveren olarak Demokrat Gümüşhane Gazetesine plaket verildi.

Kaynak: İHA