Çaydeğirmeni İlköğretim Okulu Aile Birliği Tarafından Kermes Düzenlendi

Devrek'in Çaydeğirmeni beldesi, Çaydeğirmeni İlköğretim Okulu Aile Birliği tarafından kermes düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen kermese, Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Hanife Temel, muhtarlar, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Öner, kermeste yaptığı konuşmada, öğrenci velilerinin çeşitli etkinlikler düzenleyerek okullarına sahip çıktığını belirterek, ''Gençlerimizin ve çocuklarımızın iyi eğitim alabilmeleri için elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz'' dedi.

Kermeste, okulun ana sınıfı öğrencileri tarafından ''Anadolu Ateşi'' ve halk oyunları gösterileri sunuldu.

-Engelliler için eğlence-

Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği tarafından ''Engelliler Haftası'' dolasıyla eğlence düzenlendi.

Star Düğün Salonu'ndaki etkinliğe, dernek yönetim kurulu üyeleri, engelli vatandaşlar ve aileleri ile diğer sivil toplum kuruluşları üyeleri katıldı.

Dernek Başkanı Songül Malkoç, etkinlikte yaptığı konuşmada, derneklerinin 4 yıldır faaliyette olduğunu ifade ederek, ''Bizleri kah eğlendiren, kah duygulandıran etkinliklerimizin tek amacı, engellilerimizi yapamadıklarıyla değil, yapabildikleri ve bizlere benzeyen yapılarıyla topluma göstermektir'' diye konuştu.

Konuşmanın ardından, engelliler Remzi Budak'ın seslendirdiği şarkılarla eğlendi.

-Lağım suları vatandaşları rahatsız ediyor-

Gökçebey'in Örmeci Köyü'nde lağım suyunun açıkta akması vatandaşları rahatsız ediyor.

Köy sakinlerinden Hüseyin Eren, yaptığı açıklamada, Erenler Mahallesi'ndeki 3 yıldır lağım sularının bağlantısının yapılmadığını belirterek, açıkta aktığını belirterek, bunun vatandaşlarda rahatsızlık yarattığını bildirdi.

Eren, köy muhtarına konuyu sürekli aktardıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını anlatarak, ''Gökçebey'deki ilgililer sürekli yapacağız, edeceğiz gibi laflarla bizleri oyalıyorlar'' diye konuştu.

Celalettin Tavukçu da, lağım sularının açıkta akmasının sivri sinek ürettiğini belirterek, ''Sokağa çıkamıyoruz, balkonumuza çıkamıyoruz. Pis koku ve sivrisinekler bizlerin sağlığını tehdit ediyor. Yetkililerden buna bir çözüm bulmalarını istiyoruz'' dedi.

Kaynak: AA