Başkentliler, '2.engelliler Spor Şöleni'ni Coşkuyla Kutladı

AK Parti Ankara İl Teşkilatı tarafından düzenlenen ‘2. Engelliler Spor Şöleni’ başkentlilerin yoğun katılımı ile yapıldı.

Engelli çocukların dans ve şarkılarının sergilendiği şölende, engellilere tekerlekli sandalye dağıtıldı. Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ‘2. Engelliler Spor Şöleni’ne çok sayıda engelli ve ailelerinin yanısıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, AK Partili bazı milletvekilleri, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ile partililer katıldı.

Çeşitli engellere rağmen salonu dolduran çocuklar, gençler ve kadınlar, kendileri gibi engelli olan çocukların şarkılarıyla eğlendi, dans gösterilerine eşlik etti. Adıyaman’dan gelen bir görme özürlü kadının okuduğu şiir duygulandırdı. Salondakilere 5 dakika gözlerini kapatıp empati kurmalarını isteyen görme engelli kadın, ‘Siz karanlığın ne demek olduğunu bilir misiniz?’ adlı şiirini okudu ve salondakileri duygulandırdı. Engellilere seslenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu da salondakilere Başbakan’ın selamını getirdiğini belirterek, bu tür organizasyonların hayatın bütün alanlarında olması gerektiğine dikkat çekti. AK Parti olarak, sosyal hayatın bütün imkanlarını vatandaşların hizmetine sunduklarını aktaran Aksu, partilerinin belli bir sınıfın değil, bütün vatandaşların hizmetine koştuğunu söyledi.

Sosyal hayatta ve kamusal alanlarda engelliler için yapılanları sıralayan Aksu, bu hizmetlerle birlikte engellilerin hayatlarının daha da kolaylaştığını belirterek, “Sizler bu ülkenin birinci sınıf vatandaşısınız, sizler bu ülkenin gücüne güç katıyorsunuz, birlikte kardeşçe yaşamanın yollarını bulmalıyız.” dedi.

Türkiye’de 8 buçuk milyon özürlü bulunduğunu anımsatan AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ise bu günlerde bu haftalarda, bu durumda olan arkadaşlara dikkat çekmek için böyle organizasyonların önemine dikkat çekti. Beypazarı’ndan geldiği öğrenilen bir engelli annesi de engellilerin hayatının önceden daha zor olduğunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte engellerin azaldığını ifade ederek, Başbakan'a teşekkür etti. Çeşitli spor gösterilerinin de sergilendiği şölende, engellilere çok sayıda tekerlekli sandalye hediye edildi .