Nizip Kaymakamı Karadeniz'in Açıklaması

Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Hancağız Barajı'nın su pompalama ünitesinde meydana gelen patlama sonrasında teknik inceleme başlatıldığını belirterek, bölgede tarımsal sulamaya başlanıp başlanılmayacağının yapılacak çalışmadan sonra netleşeceğini söyledi.

Karadeniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlama sonrasında olayın incelenmesi ve meydana gelen hasarın tespiti için Kütahya Kömür İşletmeleri'nden bir ekibin bölgeye gelerek teknik inceleme yaptığını belirtti.

İncelemenin ardından ekibin vereceği bilgiler doğrultusunda patlamanın meydana geldiği alanda neler yapılabileceğinin planlanacağını ifade eden Karadeniz, şöyle konuştu:

''Patlama sonrasında tünelde meydana gelen hasar nedeniyle tarımsal sulama yapılamamaktadır. Bölgede tarımsal sulamanın başlayıp başlamayacağı yapılacak çalışmalardan sonra netleşecek. Ancak ben sulamanın yapılan teknik inceleme sonucu başlayacağını düşünüyorum. Olmazsa da, Belkıs sulama kanallarından bölgede bulunan sulama kanallarına direk olarak su verilmesi için DSİ Bölge Müdürlüğü çalışma başlatmış durumda. Temennim, Hancağız Barajı'ndan direk sulama yapılması ve ikinci çözüme gerek kalmamasıdır.''

Karadeniz, patlama nedeniyle Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı'nın adli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ise idari soruşturma yürüttüğünü ifade ederek, ''Hatalı ve kusurlu olan varsa haklarında gereken yapılacaktır'' diye konuştu.

Nizip'teki Hancağız Barajı'nın su pompalama ünitesinde 26 Mart'ta patlama meydana gelmiş, enkaz altında kalan baraj sulama sorumlusu Davut Akın ve DSİ görevlisi Ökkeş Güçlü hayatını kaybetmişti .
Kaynak: AA