Söke'de Öğretmenlere 'Parlak Gülüşler, Parlak Gelecekler' Eğitimi Verildi

Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle başlatılan ''Parlak Gülüşler, Parlak Gelecekler'' kampanyası, Söke'de ilköğretim üçüncü sınıf öğretmenlerine tanıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteği, Colgate, Protex, TOÇEV ile Ağız ve Diş Sağlığı Derneği'nin ortaklaşa yürüttüğü kampanya kapsamında, ilçedeki ilköğretim üçüncü sınıf öğretmenlerine ağız ve diş sağlığı bilincinin artması ve yeni neslin sağlıklı büyümesi hakkında seminer verildi.

Söke Sağlık Meslek Lisesi öğretmeni Gülseren Çalaşyer tarafından verilen eğitime, Söke İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Ünal katıldı.

Çalaşyer, hedefin diş fırçalama ve el yıkama alışkanlığının arttırılması olduğunu belirterek, bu kapsamda ilköğretim üçüncü sınıf öğretmenlerinin seminer ile bilgilendirilip, öğretmenler aracılığıyla hedef olan ilköğretim üçüncü sınıf öğrencilerine ulaşılacağını söyledi.

Çalaşyer, sponsor firmalar tarafından verilen diş fırçası, macunu ve el sabununun yer aldığı kitlerin öğretmenler aracılığıyla öğrencilere dağıtılacağını belirtti.
Kaynak: AA