Söke Belediye Meclisinin Nisan Ayı Toplantısı Yapıldı

Söke Belediyesinin Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Söke  Belediye Meclisinin Nisan Ayı Toplantısı Yapıldı
Meclisi toplantısında Söke Belediyesinin 2011 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edilirken MHP grubu oylamada ret oyu kullandı. Bağımsız üye Ali Öner’in mazeretli olarak katılmadığı toplantıda gündemdeki maddeler görüşülürken belediye başkanı Necdet Özekmekçi gündem dışı yaptığı konuşmada 5 Nisan Avukatlar günü nedeniyle tüm avukatların ve mecliste bulunan hukukçuların bu özel gününü kutladı.Başkan Özekmekçi ayrıca hafta içerisinde Ankara’da Danıştay’a yaptıkları ziyarette,Söke Katı Atık Projesi ile ilgili gelişmeleri meclis üyeleri ile paylaştı.

Söke’den Danıştay’ın incelemesine sunulan katı atık projesinin Bilecik’ten sonra Ankara’ya ulaşan ikinci proje olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, "Söke’nin değil bölgemizin katı atık sorununu çözeceğini inandığımız projenin hayata geçeceğinden ümitliyiz”dedi.

Toplantıda önümüzdeki aylarda İstasyon Caddesinde hizmete girmesi planlanan Söke Belediyesi Sosyal Tesislerinde uygulanacak fiat tarifesi görüşülürken,hizmete girecek tesiste belediye çalışanları, emekli personelin yanı sıra belediye meclis üyelerinin yüzde 10 indirimden yararlanması kabul edildi. Yapılan oylamada MHP Grubu, meclisi üyelerinin indirimden yararlanmasına olumlu bakmadıkları yönünde oylamada tavır takınırlarken karar 12 evet, 10 ret ve 3 çekimser oyla kabul edildi.

Toplantıda ayrıca görev süreleri sona eren Encümen Üyeleri Abdullah Arıcı ve İbrahim Muslu yapılan gizli oy seçimi ile yeniden encümen üyeliklerine seçilirken, Söke Belediyesinin OSB Müteşşebbüs heyeti üyeleride değişmedi. Yapılan açık oylamada Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Engin Yıldız, Mehmet Çınar, Namık Bayrakçı ve Levent Candal yeniden Söke Belediyesinin OSB deki temsilcileri oldu.

Meclisi toplantısında ayrıca Söke Belediyesinin 2011 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edilirken MHP grubu oylamada ret oyu kullandı.

Toplantının bitiminde Söke Belediyesi İç Denetim raporu meclis üyesi Şeref Palabıyık tarafından okunurken, başkan Özekmekçi 45 gün boyunca denetim çalışmalarını yürüten iç denetim ekibinde yer alan meclis üyelerine ve belediye çalışanlarına teşekkür etti .