Saruhanlı'da Sinek Üreme Alanlarının Haritası Çıkarıldı

Saruhanlı Belediyesi, haşerelerle mücadele çalışması kapsamında uydu üzerinden ilçedeki sinek üreme alanlarının haritasını çıkardı.

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte sivrisinek ve karasineklere karşı mücadele çalışmalarına yoğunluk verdiklerini belirtti.

Haşerelerle mücadele çalışmasını kültürel, fiziksel, biyolojik ve kimyasal olmak üzere 4 temel başlık altında yürüttüklerini ifade eden Yaralı, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da sineksiz bir yaz mevsimi geçirmeyi planladıklarını kaydetti.

Sivrisinek ve karasineklere karşı uyguladıkları fiziksel mücadele çalışmaları çerçevesinde, bu yıl ilk kez ilçedeki sinek üreme alanlarının haritasını çıkardıklarını dile getiren Yaralı, şunları bildirdi:

''İlk etapta sinek üreme alanlarını belirleyip fotoğrafladık. Bu alanların GPS ile koordinatlarını tespit edip uydudan kodlayarak haritasını oluşturduk. Bu süreçten sonraki mücadelemizi harita üzerinden yapacağız. Sineklere karşı uyguladıkları kültürel mücadele çerçevesinde vatandaşları bilgilendirdik. Biyolojik mücadele kapsamında sineklerin ürediği derelere larvaları yiyen balık türünden bıraktık. Kimyasal mücadele kapsamında da ilaçlama yaptık.' '