Gönüllü Türkiye Projesi'nin Son Durağı Malatya'da Tanıtıldı

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve Türk Ulusal Ajansı işbirliği çerçevesinde "Gönüllü Türkiye Sosyal Katılım ve Değişim Projesi'nin son tanıtım toplantısı Malatya'da yapıldı.

Gönüllü Türkiye Projesi'nin Son Durağı Malatya'da Tanıtıldı
Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Gönüllü Türkiye Sosyal Katılım ve Değişim Projesi tanıtım toplantısında konuşan Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, "Zaten bizim vakıf geleneğimizde gönüllülük esası vardır. Sosyal katılım Türk milletinin geleneğinde vardır" ifadelerini kullandı. Öztoprak, ekonomik verimliliği sağlamak bakımından da gönüllü toplulğun önemli olduğunu belirterek, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ise, yerel hizmetlere de daha fazla gönüllük katılımı beklediklerini ifade edip, bu tür projelere Malatya Belediyesi olarak hep destek verdiklerini bildirdi.

"Gönüllü Türkiye Sosyal Katılım ve Değişim Projesi Koordinatörlerin Şebnem Şahin ise, gönüllük değerlerini yükseltmek ve aktif vatandaş sayısını arttırmak için böyle bir proje yapıldığını bildirip, " Edirne, Çanakkale, Kütahya, Afyonkarahisar, Balıkesisir, Konya, Trabzon, Şanlıurfa, Adana ve son durağımız Malatya oldu" dedi.

Genelde lise öğrencilerinin iştirak ettiği programda, İnönü Üniversitesi Müzik Topluluğu da mini müzik dinletisi sundu .