Çankırı Üniversitesi İibf Fakültesi Temeli Atıldı

Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.

Uluyazı Kampüsü'nde düzenlenen törene Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Belediye başkanı İrfan Dinç, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, son geldiği günden bugüne kadar kampüs alanının çok değiştiğini belirterek, üniversitenin güçlü olması gerektiğini söyledi.

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ise, ''Hizmetin yanında olmamak mümkün değil. Bugün Çankırı'da 12 bin öğrenci olabilirdi. Ama şuan 7 bin öğrencimiz var. Bunda kimsenin kabahati yok. Daha çok yatırım yaptığımızda bu sayı artacak'' diye konuştu.

Çankırı Karatekin Üniversitesi hakkında bilgi veren Rektör Ali İbrahim Savaş, üniversitedeki bilimsel çalışmaları anlatarak, ''Çankırı'nın derdiyle dertlenen, kendilerini Çankırılı kabul edip, Çankırı'nın lokomotifi olmaya hazır bir üniversiteyiz'' dedi.

Konuşmaların ardından Öğretim Görevlisi Kadir Çayır yönetimindeki ekip tarafından Türk Halk Müziği konseri verildi.

Konser sonrasında öğrenciler tarafından oluşturulan Bir Yudum Anadolu halk Oyunları topluluğu tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu. Program, temel atma töreni ile sona erdi .
Kaynak: İHA