Çin Fenerleri Moskova Semalarını Aydınlattı

Dün Moskova'daki Munzeon Parkı'nda toplanan halk, bir Çin geleneği olan dilek fenerlerini gökyüzüne saldı.

Bin dilek fenerinin gökyüzüne salındığı etkinlik, Moskova semalarında renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı bildirildi.

Eski bir Çin efsanesine göre yapılan etkinlikte, fenerlerin yakılıp gökyüzüne salınmasından önce, salan kişinin dilek tutması bekleniyor. Yağlanmış pirinç kâğıdının bambu çerçeveye tutturulduğu, içinde mum bulunan bir düzenekten oluşan dilek fenerleri, gökyüzü feneri ya da ateş topu olarak ta adlandırılıyor. Dilek fenerleri, mumun yakılarak feneriçindeki havayı ısıtmasıyla havalanıyor ve ateş yandığı sürece havalanmaya devam ediyor.

Moskova'daki Munzeon Park'ta dilek fenerlerinin gökyüzüne salınmasının ardından, çeşitli oyunların oynandığı ve dansların edildiği bir de parti yapıldı. Moskova'da bir yanda fenerler havaya salınırken, başka bir yanda ise bahara merhaba denildi. Moskova halkı şehir merkezinde 'Hayal Anı' ismini verdikleri, her yıl düzenlenen bahar festivalini kutlamak için bir araya geldi. Yüzlerce insan uzun kışa veda etmek ve heyecanla beklenen baharı karşılamak amacıyla başkentin tarihi yürüyüş caddesi olan EskiArbat'ta toplandı. İlginç kostümler giyen insanlar, havaya sabun köpüğü üfleyerek, dans ederek ve şarkı söyleyerek tarihi caddede ilerledi. Daha sonra Yeni Arbat Caddesi'ne ilerleyen muazzam kalabalık, caddede bir süre trafiğin durmasına neden oldu

Kaynak: İHA