Mep ve Mtso’dan Mersin İçin Güç Birliği

Mersin Ekonomi Platformu ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin için güç birliği yapacak.

Mep ve Mtso’dan Mersin İçin Güç Birliği
Dönem başkanlığı Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği’nce (TURAB) yürütülen, 20 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Mersin Ekonomi Platformu (MEP), Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti. TURAB Genel Başkanı ve MEP Yönetim Kurulu Başkanı Emin Ucuz başkanlığındaki heyet, MTSO Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Mersin için güç birliği yapmasına yönelik fikir alışverişinde bulundu.

Ziyarette, bir arada olmanın faydalı bir hareket olduğunu, kentin gücünün daha net ortaya konulmasının sağlandığını belirten MEP Başkanı Emin Ucuz, platform hakkında bilgi verdi. Platformun, şu anda 20 sivil toplum kuruluşu ile çalışmalarını yürüttüğünü ifade eden Ucuz, “Geleneksel hale getirilen uygulama ile mevcut başkan yardımcısı bir sonraki dönemde platforma başkanlık yapmaktadır. Bizden sonraki dönemde de Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şubesi bayrağı devralacak kuruluş olacak. Şehrimize hizmet ve yatırım anlamında ne getirebileceğimizin gayreti içerisindeyiz” dedi.

En büyük şanslarının çok rahat bir araya gelebilmeleri olduğuna işaret eden Ucuz, faaliyetleri somut çalışmalar olarak görülmemesine karşın, kentin aktif sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiriyor olmasının önemli bir başarı olduğunu vurguladı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın Mersin milletvekili olmasının da bir diğer şans olduğuna dikkat çeken Ucuz, yeni teşvik sistemini de değerlendirerek, yeni sistemden en iyi şekilde istifade edilmesi adına üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydetti.

“Bir masa etrafında bir araya gelebilmemiz bir şeyleri başarmanın anahtarıdır” diyen MTSO Başkanı Aşut da çatı örgüt olarak üzerlerine ne düşüyorsa yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. Bu kapsamda bugüne kadar pek çok konuyu gündeme getirdiklerini söyleyen Aşut, “Sizler de bizleri desteklediniz. Mersin’in çıkarları için ne gerekiyorsa onun arkasında durduk. Çünkü hiçbirimizin başka bir şehirden veya ülkeden beklentisi yok. Türkiye’den beklentimiz yüksek ama Mersin’den beklentimiz daha da yüksek, çünkü varlık sebebimiz Mersin. İstişare amaçlı birçok konuyu sizlerle tekrar tekrar görüşeceğiz. Biz oda olarak karar merci değiliz ama politika oluşturma yönünde bir merci olarak hareket ediyoruz. Politikayı oluşturup, sizin destekleriniz ile Mersin’de güzel şeylerin yapılmasının önünün açılmasına çalışıyoruz” diye konuştu.

Yeni teşvik sistemi ile ilgili de TOBB bünyesindeki çalışmalarda görev aldığını anımsatan Aşut, başarılı olunduğuna inandığını, sürecin iyi yönetildiğini ve Ekonomi Bakanı Çağlayan’ın da pozitif bir Mersin ayrımcılığı yaptığını belirtti.

Yeni sistemin iyi değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Aşut, “Bizim yeni dönemde yatırım yapmak için gelenlere yer gösterecek çalışmalar yapmamız lazım. Bu noktada tıkanıklık var. En önemli sorun imar. Kentin bir an önce kapsamlı bir imar planına ihtiyaç var. Bu sorun bir an önce çözülmeli. Parsel üretilmediği için Mersin’de arazi fiyatları fahiş oranlarda” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA