İkinci Ergenekon Davasında Talepler Alınıyor

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen İkinci Ergenekon davasında sanıkların taleplerinin alınmasına devam ediliyor.

Duruşmaya CHP İzmir Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Serdar Soydan'ın ardından Özgür Özel ve Veli Ağbaba da izleyici olarak katıldı.

Tutuklu sanık Mustafa Balbay, İnternet Andıcı Davası'nın, kendi yargılandıkları İkinci Ergenekon davası ile birleştirilmesini eleştirdi.

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon da içinde eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile ailesine ait bilgiler ve görüntüler olan 2 adet CD 'nin kendisine ait olmadığını öne sürerek, bu CD 'lerle ilgili mahkemenin bir karar vermesini istedi. Bu iki CD 'nin Büyükanıt ile eski Bakan Fikri Sağlar arasındaki bir davaya konu olduğunu hatırlatan Tolon, CD 'lerin bu davaya delil olamayacağını iddia etti. Tutuklu sanık Yarbay Mustafa Dönmez ise Sapanca, Zir Vadisi ve Gölbaşı'nda mühimmat çıkarılan kazılarla ilgili suçlandığını hatırlatarak, kazı sırasında yapılan kamera çekimlerinde bir polis memurunun 'Nasıl kazık attık ama ' şeklinde konuşmasının duyulduğunu söyledi.

Rüşvetin ve ahlaksızlığın belgesinin olup olmayacağını soran Dönmez, 'Oluyor işte. Kamera ve fotoğraf çekimlerinden operasyonu polisin yaptığını anlıyoruz. Cumhuriyet Savcısı, ne kazık attın diye sormalıydı. ' ifadesini kullandı. Mahkeme Başkanı Özese, sanık Dönmez'i sesini yükseltmemesi, sakin olması konusunda uyardı. Özese, iddiaların hepsinin araştırıldığını söyledi.

Tutuklu sanık Hasan Atilla Uğur ise salondaki bez panoya yaptığı yansı ile yaptığı konuşmasında Gizli tanıkların savunmalarında kendisi ile alakalı herhangi bir somut suçlama bulunmadığını, bazı iddiaların da gerçekleri yansıtmadıklarının ispatlandığını ileri sürdü. Bütün dünyada uygulanan bir hukuk kuralı olduğunu belirten Uğur, 'Şüpheden sanık yararlanır. Burada benim bir dakika daha durmamam gerekir. ' diye konuştu.