Türk Polis Teşkilatının 167. Kuruluş Yıldönümü

Türk Polis Teşkilatının 167. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Zeytinburnu Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde (PEKOM) "Polis Balosu" düzenlendi.

Türk Polis Teşkilatının 167. Kuruluş Yıldönümü
Baloya ev sahipliği yapan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, "Biz 40 bin kişilik iyi bir takımız, halkımızın da bize desteğinin artarak devam etmesini diliyor ve istiyorum" dedi.

PEKOM’da gerçekleştirilen baloya İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve eşi Nurten Çapkın ev sahipli yaptı. Baloya İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Mit Bölge Başkanı Aydın Demir, MHP Milletvekili Hasan Özdemir, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Kahraman, Gazeteci Uğur Dündar ve Sanatçılar Cüneyt Arkın, Mustafa Çeçeli, Muazzez Ersoy, Metin Şentürk, Sinan Akçıl, Manken Tülin Şahin ile emniyet müdürleri savcı ve hakimler, askeri yetkililer, yabancı misyon şefleri katıldı.

Baloda Vali Mutlu ve eşi Gül Mutlu ile emniyet Müdürü Çapkın ve eşi Nurten Çapkın bir pasta kesti. Bir açıklama yapan Vali Mutlu, ''Öncelikle emniyet teşkilatımızın güzide personeline başta emniyet müdürümüz olmak üzere tebrik ediyorum ve nice yılların İstanbul'umuza ülkemize yine böyle coşkulu heyecanlı kutlanmasını yürekten temenni ediyorum. Bütün kıymetli konuklara da bu vesileyle hoş geldiniz dileklerimi iletiyorum. Bu akşam emniyet teşkilatımız çok güzide misafirleriyle farklı bir kuvvet bulmuştur. Bize bu kuvveti veren kıymetli konuklarımıza ve her zaman gücünü desteğini yanımızda hissettiğimiz gönül dostlarımız İstanbullularımıza da bu vesileyle şükranlarımı ifade ediyorum. Onların emrinde olan 40 bine yakın personelimizle birlikte bu şehrin huzuru güvenliği için mesainin ötesinde can ve kanla hizmet ediyoruz. Bunun takdirinin milletimiz ve İstanbullular tarafından yapıldığını biliyoruz. İstanbul'un sevgisine güvenine layık olmak için 24 saat fedakarlıkla ve büyük bir sevgiyle emniyet teşkilatı görev yapıyor. Sizler vesilesiyle bütün emniyet teşkilatımıza 167. kuruluş yıldönümünün hayırlı olmasını diliyorum. Katkı veren herkesi saygıyla sevgiyle selamlıyorum" diye konuştu.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise, "Resepsiyonumuza kentin yöneticileri, iş adamları, siyasileri ve çeşitli camialardan futbol gibi, misafirlerimiz var; polis memuru arkadaşlarımız var. Halkıyla iç içe birlikte bir polis teşkilatını görüyoruz burada. Ayrıca 167. yılda bir kere daha belirtiyoruz. Biz 40 bin kişilik iyi bir takımız. Halkımızın da bize desteğinin artarak devam etmesini diliyor ve istiyorum" dedi.

Polis teşkilatının halka hizmeti esas aldığını ifade eden Çapkın "Herkes dişiyle, tırnağıyla sokaklarda koşuyor. Bunun sonuçlarının da asayiş olarak halka geri döndüğünü herkes görüyor. Bundan sonra her geçen gün ivmemizi artırarak çalışacağımızı herkes biliyor. Bu vesiyle 167. yıldönümünün teşkilatımıza kutlu olmasını diliyorum. Nice yıllara sağılık ve başarı içinde ulaşmamızı diliyorum" diye konuştu.

Konuklar arasında yer alan sanatçı Metin Şentürk ise, “Burada olmak çok güzel. Polis Teşkilatımızın 167. yıldönümünü yürekten kutluyorum. Polis teşkilatımızın yanımızda olduğunu, onların da milletin yanında olduğunu bir kez daha burada yaşamış olduk. Allah onları korusun ve bizleri onlardan ayırmasın’ dedi.

Kaynak: İHA