TBMM Genel Kurulu Genel Kurul'da Yarın Darbe Görüşülecek

TBMM Genel Kurulu Genel Kurul'da yarın darbe ve muhtıralarla ilgili Meclis Araştırma Önergesi görüşülecek. Perşembe günü de Meclis'te, ''2B tasarısı'' ele alınacak.

TBMM Genel Kurul'da daha sonra AK Parti'nin gurup önerisi görüşüldü. Kabul edilen öneriye göre, Genel Kurul 18 Mayıs tarihine kadar, salı günleri 15.00-20.00, çarşamba ve perşembe günleri 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak. Yarın, darbe ve muhtıralarla ilgili Meclis Araştırma Önergesi'nin görüşmelerine başlanacak. Genel Kurul'da 2-B olarak bilinen orman özelliğini yitirmiş Hazine arazilerinin satışını öngören yasa tasarısı da bu hafta ele alınacak. Ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazına ilişkin kanunda değişiklik öngören kanun teklifi, seçimlerin temel hükümlerine ilişkin kanun tasarısı ve üç uluslararası anlaşma da gündemin ön sıralarına alınacak. Kabul edilen öneriyle ayrıca Meclis 1 Mayıs Salı günü çalışmayacak. Öneri üzerine söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye'nin, Suriye politikalarının, ''yabancı merkezlerde değil, parlamentoda tartışılmasını, Genel Görüşmeyle değerlendirilmesini'' istedi. Vural, ''Buralarda görüşülmemiş hususları gazetelerde okuyoruz'' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz'ün Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapan kanun teklifinin doğrudan gündeme alınmasına ilişkin öneri de Genel Kurul'da kabul edilmedi. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, teklifin, insanlığın en utanç verici suçlardan işkenceyi yapanların cezalandırılmasına dönük olduğunu belirterek, Türkiye'nin, AİHM tarafından bu konuda defalarca mahkum edildiğini, işkenceyi yapanın neredeyse yanında kar kaldığını söyledi.
Kaynak: AA