Polise Saldırı Zanlısının Bulunduğu İddia Edilen Binaya Özel Timli Baskın

Diyarbakır’da "gasp" ve "polise silahlı saldırı" suçlarından aranan bir kişinin bulunduğu iddia edilen binaya özel harekat timleri tarafından baskın düzenlendi.

Polise Saldırı Zanlısının Bulunduğu İddia Edilen Binaya Özel Timli Baskın
Baskında, aranan şahıs bulunamadı. Edinilen bilgiye göre, "gasp" suçundan aranan M.S.Ş. isimli şahıs, bir süre önce yakalanmak üzereyken polise silahlı saldırıda bulunarak kaçmıştı.

Zanlının bugün Bağlar ilçesi Sento Caddesi Kuruçeşme mevkiinde bulunan kayınpederine ait bir binaya girdiği ve burada ateş açtığı bilgisini alan polis ekipleri, bölgeyi kuşattı. Bina etrafındaki cadde ve sokaklar da yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Güvenlik önlemlerinin ardından bölgeye gelen Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından binayı gören noktalara keskin nişancılar yerleştirildi. Uzun bekleyişin ardından polis yetkilileri tarafından içeride olduğu düşünülen şahsa megafonla teslim olması çağrısı yapıldı. Yapılan çağrılara yanıt verilmemesi üzerine özel harekat timleri binaya operasyon düzenledi.

M.S.Ş., binada yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı. Binada yapılan aramaların ardından şahsın kayınpederinin evindeki 3 kişi, ifadelerine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü .
Kaynak: İHA