Bolu Sağlık Müdürü Arık Açıklaması

Bolu Sağlık Müdürü Mahmut Arık, bahar aylarında vücudun daha çok vitamine ve minerale ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Arık, yaptığı yazılı açıklamada, bahar mevsiminde hava sıcaklıklarındaki değişime bağlı olarak insanlarda yorgunluğun artabildiğini ifade etti.

Bahar aylarında özellikle romatizma, astım, kalp ve hipertansiyonu bulunan hastaların daha dikkatli olmaları gerektiğini belirten Arık, şunları bildirdi:

''Astım ve saman nezlesi, bahar mevsiminde en çok şikayetçi olunan rahatsızlıkların başında geliyor. Bu hastalıkların en sık gözlenen belirtileri ise burun akıntısı, hapşırma, öksürme ve nefeste tıkanmadır. Basit gibi görünen, ancak kronikleşmesi durumunda ciddi tehlikelere yol açabilecek olan bahar hastalıkları aslında basit birkaç yöntem vasıtasıyla önlenebilir.

Bu dönemde alışılmış olan uyku düzeninizde ani değişiklikler yapmayın. Yatış kalkış saatlerinizi birdenbire değiştirmeyin. Hayatınıza, giyiminizin mevsim şartlarına uygunluğuna ve beslenmenize dikkat edin. Baharın başlamasıyla vücudun daha çok vitamine ve minerale ihtiyacı olduğunu unutmayın. Özellikle B ve C vitaminleri içeren sebze ve meyveler yemeye çalışın. Günde ortalama 2 litre su için. Her gün sabahları en az 15 dakika yürüyün.' '
Kaynak: AA