Sigaranın Kadın Sağlığına Zararları

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nde ''Sigaranı Kadın Sağlığına Zararları'' konusu ele alındı.

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali İhsan Bozkurt, toplantıda yaptığı sunumda, gelişmiş ülkelerde sigara içme alışkanlığının azalmasına rağmen Türkiye'de ters bir eğilimin olduğunu savundu.

Türkiye'de yapılan araştırmaların, her 3 kişiden birin sigara içtiği ortaya çıkardığını, kadınlarda sigara içme alışkanlığı oranının ise 15 yaş üzeri her dört kadından biri olarak ölçüldüğünü kaydeden Bozkurt, şunları söyledi:

''Çalışan kadınlarda sigara içme alışkanlığı daha fazladır. Sigara içen kadınların sigara içmeyen kadınlara oranla hastalıklara yakalanma olasılığı da daha fazladır. Sigara başta akciğer kanseri olmak üzere birçok hastalıkların tetikleyicisidir. Ayrıca sigara, alkol bağımlılığını da artırıyor. Sigaranın içinde nikotin maddesi ise bağımlılık yaratarak sigarayı vazgeçilmez yapıyor. Bize hiçbir fayda sağlamayan sigara için sağlığımızı veriyoruz. Günde 1 paket sigara içen bir kişi sağlıklı yaşam süremediği gibi bir ev parası kadar parayı da sağlığını zehirlemek için sigaraya harcamaktadır.' '