Saç ve Makyajda '1970'in Modası' Geri Dönüyor

Saç ve makyajda '1970'lerin modası' geri dönüyor.

Saç ve Makyajda '1970'in Modası' Geri Dönüyor
Güzellik Uzmanı Nermin Gül Atan, 2012 yaz döneminde saçta salaş ve retronun yanında vak tarzının öne çıkacağını, makyajdaysa mat renklerin tercih edileceğini söyledi.

Hayatın her alanında olduğu gibi saç ve makyajda da 1970'li yılların ağırlığı hissediliyor. 2012 yılı yazına 1970'lerin modasının damga vurması bekleniyor. İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Güzellik Uzmanı Nermin Gül Atan, yeni dönemde saç ve makyajdaki trendleri yorumladı. Saçta bu yaz en çok salaş ve retro tarzı topuzların yanında vak tarzı saçların öne çıkacağını kaydeden Atan, saç renklerinde ise karamel, bakır ve yine her zaman olduğu gibi sarı tonları hakim olacağını söyledi.

Genç kızlarıngenellikle doğallıktan yana bir tavır ortaya koyduğunu anlatan Atan, kendisine ve saçına düşkün olanların tercihininse saç uçlarında yapılan renklendirmeler olacağını dile getirdi. Atan, "Farklı boylarda katlar ve hacim, kıpkısa saç modellerine yeni seçenekler sunuyor. Uzun, kalın saçlar içinse bukleler iyi bir çözüm. Seksi bir kakül ve tatlı, hafif karışık, kakao rengi bukleler en çok tercih edilecek modeller arasında yer alıyor. Sivri uçlarla sık kısalar dolgunlaşırken, tilki kırmızısına bürünüyor" dedi.

2012 yılı yaz döneminde makyajda da yine 1970'lerin modasının öne çıkacağını ifade eden Atan, "Makyajda genellikle mat renkler tercih edilecek, dudakta kırmızı yine hakimiyetini koruyacak. Gözdeyse keskin hat ve belirgin bakışlar öne çıkacak. Uzun kirpikler de yine en çok tercih edilecek tarzlar arasında yer alacak" diye konuştu.