Toplum Destekli Polislik Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Uşak İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, suç ve suçluyla mücadelede vatandaşların polisle işbirliği yapmasını istediklerini ifade ederek “Suç ve suçluyla mücadelede teknolojinin tüm imkanlarından faydalanacağız” dedi.

Toplum Destekli Polislik Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı
Toplum Destekli Polislik Kent Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya; Vali Yardımcıları Mustafa Yıldız, Bayram Öz, Ali Galip Saral, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, daire müdürleri ile davetliler katıldı.

Toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, polis vatandaş işbirliğinin önemi üzerinde durdu.

Uşak kent merkezindeki MOBESA sayısını arttırmak için yürüttükleri proje hakkında bilgi veren Şammaz Demirtaş, “Kent merkezimizde şuanda 10 adet kamera var. Proje kapsamında kent merkezine 75 sabit ve 15 hareketli kamera yerleştireceğiz. Uşak Valiliği proje için 800 bin TL kaynak ayırdı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden de ek olarak 450 bin TL ödenek talep ettik. Bir iki ay içerisinde ihaleye çıkıp projeyi yıl sonuna kadar tamamlayacağız” dedi.

Suç ve suçluyla mücadelede vatandaşların polisle işbirliği yapmasını istediklerini de ifade eden Şammaz Demirtaş, “Polis olarak biz herkesin arkasına bir polis dikemeyiz. Burada önemli polis vatandaş olan işbirliğinin sağlanmasıdır. Biz bu işbirliğinin sağlanması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın gördükleri olumsuzluklara karşı duyarsız kalmamasını ve genelleme yapmadan nokta belirterek polise bilgi vermesini istiyoruz. Vatandaşlarımızın 155 ihbar hattını daha etkin kullanmasını istiyoruz. Vatandaşımız çekinmeden bizi arayıp gördüğü olumsuzluğu anında bildirsin istiyoruz. Biz polisle işbirliği yapan yada ihbarda bulunanların bilgilerini kayıt altına gayreti içinde olmayacağız. İhbarı değerlendirirken karşı tarafa ihbarda bulunan vatandaşımızın bilgilerini açık etmeyiz. Teşkilat olarak biz iyi niyetliyiz ancak hatasız olduğumuzu iddia etmiyoruz. Bir konuda hatamız olduğu söylendiğinde onu da kabul edip hatadan dönmeye hazırız. Uşaklılar polisle işbirliği yaparsa biz kentin güvenliğini daha iyi noktalara getireceğimizi söz veriyoruz” dedi.

Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş’ın konuşmasının ardından 8 şube müdürü kendi birimleri ile ilgili çalışmalarını içeren birer sunum yaptı .