Çanakkale Zaferi ve 18 Mart Şehitler Günü

Çanakkale Zaferinin 97.yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle Gümüşhane’de bir dizi program düzenlendi.

Çanakkale Zaferi ve 18 Mart Şehitler Günü
Hükümet konağı önündeki Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan program daha sonra Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Buradaki programa Vali Dr. Yusuf Mayda, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arslantaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, askeri ve mülki erkan, şehit aileleri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Binbaşı Uğur Aytuğ 'un konuşmasıyla başlayan programda, Türk askerinin ve ulusunun öne çıkan özellikleri anlatıldı. Binbaşı Aytuğ 'un konuşmasının ardından kürsüye çıkan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, 18 Mart tarihini şöyle tanımladı: “Aziz şehitlerimizin dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazdığı Çanakkale Savaşında, mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vererek, ulusumuzun kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz imanları ve eşsiz cesaretleri ile bizlere hediye eden şehitlerimizi bir kez daha hatırladığımız gündür.” Çanakkale zaferinin, dünya tarihinde Türk'ün gücünü kanıtlayan ve dünyayı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanı olduğunu kaydeden Vali Mayda, Çanakkale'nin milli mücadelenin bir nevi başlangıcı olduğunu söyledi.

Çanakkale savaşının Türk askerinin doğasında bulunan insani değerlerin savaş sahasında tezahürü bakımından da dünya savaş tarihinde örneği olmayan bir olay olarak yerini aldığını dile getiren Vali Mayda, 'Türk ulusu tarihin akışı üzerinde her zaman belirleyici bir rol oynamıştır. Çanakkale zaferi de dünya tarihinde bir dönüm noktası olmuş, 2.dünya savaşına kadar, dünyanın gördüğü en büyük ve en modern donanmasına karşı kazanılan bu zafer sonucunda yenilmez sayılan devletlerin nasıl mağlup olduğu görüşmüştür. ' dedi.

Vali Mayda 'nın konuşmasının ardından bir askerin şiir okumasıyla program, Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo, skeç ve türkü dinletileri ile son buldu.

Program çerçevesinde şehit ve gazi aileleriyle Askeri Gazinoda yemek yenildikten sonra Arzular Beldesi Kabaköy mahallesinde bulunan bir şehit ailesi ziyaret edilecek.
Kaynak: İHA