ATM'lere Kurdukları Düzenekle Vurgun Yapan İki Kişi Yakalandı

İzmir'de bankaların ATM'lerine yerleştirdikleri düzenekle müşterilerin kart bilgilerini kopyalarak vurgun yaptığı ileri sürülen iki kişi yakalandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Bilişim Suçları Bürosu ekipleri, bazı banka müşterilerinden gelen şikayetler üzerine harekete geçti. Banka şubesinin güvenlik kamerası görüntülerinde yapılan araştırmada, iki kişinin ATM üzerine bir cihaz yerleştirdiği, bu yöntemle kart bilgilerini kopyalayarak dolandırıcılık yaptığı belirlendi. Görüntülerdeki kişilerin izini süren polis, Muğla'nın Ortaca ve Fethiye ile Aydın Nazilli ilçelerinde de aynı yöntemle dolandırıcılık yaptığını belirlendi.

Ekipler, olayın meydana geldiği Alsancak semtindeki ATM ve banka şubesi önünde tedbir aldı. Şubeye gelen iki şahıs, ATM'ye koplayama cihazı yerleştirdikten sonra uzaktan takip başladı. Cihazı sökmek için ATM'ye gelen 38 yaşındaki M.A. ve 27 yaşındaki G.Ş. suçüstü yakalandı. Zanlıların otomobilinde yapılan aramada, dolandırıcılıklar sırasında kullandıkları malzemeler ve tanınmamak için yüzlerini gizledikleri giysiler ele geçirildi. ATM'deki bölümlerin birebir kopyalarını yapan M.A. ve G.Ş.'nin, parçaları yerleştirdikleri cihazlardan işlem yapan müşterilerin kart bilgilerini kopyaladığı, şifreleri ise yine para çekme bölümüne taktıkları mikro kamerayla öğrendiği belirlendi. Kopyaladıkları bilgilerle sahte kartlar hazırlayıp nakit para çektikleri, iz bırakmamak için ABD ve Tayland üzerinden hizmet veren internet sitelerinden alışveriş yaptıkları tespit edildi. Ele geçirilen USB belleklerde 170 kişiye ait kart bilgilerini saklayan iki zanlının, ilk belirlemelere göre 60 bin liralık haksız kazanç elde ettiği anlaşıldı. İşlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.