Gümüşhane Ak Parti İl Kadın Kolları Kongresi Yapıldı

AK Parti Gümüşhane İl Kadın Kollarının 3.olağan kongresi, 5 milletvekilinin katılımı ile gerçekleştirildi. Kongrede mevcut başkan Şükriye Karabulut Orhan, yeniden başkanlığa seçildi.

Gümüşhane Ak Parti İl Kadın Kolları Kongresi Yapıldı
Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan kongreye; AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane milletvekilleri Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Ankara milletvekili Nurdan Şanlı, Elazığ milletvekili Sermin Balık, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, belediye başkanları, Genel Merkez Kadın Kolları üyeleri ve partililer katıldı.

Divan teşekkülünün ardından konuk milletvekillerinin yaptığı selamlama konuşmaları ile başlayan kongrede, daha sonra sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.

Mevcut başkan Şükriye Karabulut Orhan, yaptığı konuşmada, kadın kolları olarak teşkilat çalışmalarının yanında, tütmeyen her bacaya ateş, ağlayan her çocuğun gözyaşını silen bir el, titreyen her eli tutmaya gayret gösteren bir yürek olduklarını söyledi.

Kadının farklı olduğunu, farklı düşündüğünü ifade eden Orhan, AK Parti iktidarı ile yeniden kendine güvenmeyi öğrenen Türk kadının geçmişe bir pranga vurup Türkiye'deki değişimin sancaktarlığını herkesten önce yapma cesaretini göstererek farkını ortaya koyduğunu ifade etti.

AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı'nın 2 milyon 100 bin kadın üyesiyle dünyanın en büyük kadın sivil toplum örgütü olduğunu kaydeden Orhan, son seçimlerde AK Parti'ye oy verenlerin yüzde 54,3'nün kadınlar olduğunu da sözlerine ekledi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ise, konuşmasında en sadık ve en samimi kitlelerin kadın kolları olduğunu söyledi. Kadınların manevi güçleri olduğunu ifade eden Üstün, 'Size gecemizi gündüzümüze katarak hizmet etmek, boynumuzun borcudur ' dedi

Aynı zamanda TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi olan milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın ise komisyon üyeliğinin ardından meclisteki erkek Anadolu milletvekillerinin kendisine çok yüklendiklerini söyledi. Gümüşhane'deki toplantılarda kadınlardan mutlaka komisyon üyeliği için onay aldığını hatırlatan Aydın'a, kadın üyeler bir kez daha onay verdi. Aydın'ın, 'Sizler yoksanız bizler kukumav kuşuyuz ' sözü ise salonda renkli anların yaşanmasına neden oldu.

AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen ise konuşmasında bütün gayretlerinin uzun yıllar boyunca çile ve sıkıntı çekmiş, çok ağır bedeller ödemiş ama yine de umudunu kesmemiş insanların yüzünü güldürmek, gönüllerini şenlendirmek olduğunu söyledi.

Gümüşhane'de kaybolan yılları geri, boşa harcanan zamanı geri kazanacaklarını dile getiren Çimen, değişim sürecinin bundan sonra da devam edeceğini belirterek, bu süreçte toplumun her ferdine önemli görevler düştüğünü fakat en önemli görevin ise kadınlara düştüğünü ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından 600 delegesi bulunan AK Parti İl Kadın Kolları Teşkilatı, sandık yöntemiyle seçime gitti. Seçimde tek aday olan mevcut başkan Şükriye Karabulut Orhan yeniden başkan seçildi. Yeni yönetim kurulunun 30 kişilik asil üye listesi ise, 'Münire Şahin, Berrak Arslan, Günseli Yıldırım, Hülya Ateş, Saniye Can, Ülkü Topuz, Gülderen Telli, Kamile Kara, Büşra Aydemir Ağaç, Hüsniye Selvi, Ayşegül Şekerli, Asiye Çimen, Pervin Kolotoğlu, Elif Karabulut, Emine Özgün, Güller Karabulut, ŞuleYüksel Başer, Şengül Genç, Sevinç Metintaş, Rukiye Tüfekçi, Hava Ülker, Selver Coşkun, Sevinç Palancı, Ayşe Fidir, Çiğdem Yakut, Sevda Karahanoğlu, Türkan Karaçengel, Nilgün Gazioğlu, Neşe Doruk ' isimlerinden oluştu

Büyük kongre delegeleri ise 'Şükriye Karabulut Orhan, Filiz Şişman ve Münire Şahin ' olarak belirlendi.
Kaynak: İHA