'uçak Parçası Üretimi' İmza Töreni Yapıldı

'Sivas'tan ilk uçak parçası ve fikstürü' teslim ve imza töreni, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

'uçak Parçası Üretimi' İmza Töreni Yapıldı
Bakan Yılmaz, ' Bizim amacımız, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kendi savunma sanayimizi kendi ürünlerimizle karşılamaktır ' dedi. Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen törene; Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sivas Milletvekilleri Ali Turan ve Hilmi Bilgin, Vali Vekili Veysel Çiftçi, ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Özcan Kahramangil, TAİ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar, Alp Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Alpata, Gökçeler Makine Genel Müdürü Ahmet Gökçeler ve çok sayıda davetli katıldı. STSO Başkanı Osman Yıldırım, uzun yolların ilk adımla başladığını söyleyerek, Sivas'ta ilksanayi atılımı gerçekleşirken dünyanın iflasın eşiğinde olduğunu kaydetti. Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar ise, kıza zamanda güzel bir noktaya geldiklerini vurgulayarak, ' Kısa zamanda bu noktaya ulaşmış vaziyetteyiz. Geçtiğimiz Eylül ayında başlangıç düğmesine basmıştık. Sivas bizleri şaşırtan bir süratle girişime cevap verdi. Bugün de imalatını yaptığımız bir parçanın teslimatını yapmak için buradayız. Bugün bir tane değil 4 tane anlaşma için buradayız. Savuma sanayinde Türkiye nerededir? Bu senehavacılık anlamında önemli çalışmalar var ' dedi

' TÜRKİYE'NİN ÖNÜ AYDINLIKTIR '
Törende konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bardağın dolu tarafının görüldüğünü söyledi. Türkiye'nin önünün aydınlık olduğunu kaydeden Yılmaz, ' Biz bardağın dolu tarafını görüyoruz. İleride önümüz aydınlık. Bizim, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin amacımız kendi savunma sanayimizi kendi ürünlerimizle karşılamak. Diyoruz ki bu bir adım. Yapılan adımlar Sivas için bir etki etmese dahi kartopu etkisi yaratılırsa inşallah Sivas için hayırlı bir işe vesile olur. Şuanda sadece savunma sanayinde Türkiye'de 40bin kişi çalışıyor. Bir uçağın içinde yüz bin parça vardır. 100 bin parçası da aynı yerde yapılmaz. Silahlı kuvvetlerimiz Türk üreticilerine güveniyor. Dolayısıyla bu niyetler bir araya gelerek Türkiye için çok hayırlı sonuçlara ulaşır diye düşünüyorum ' şeklinde konuştu. Yapılan anlaşma ile Sivas'ta faaliyet gösteren Gökçeler Makine tarafından Boing 787 tipi sivil hava uçaklarının iniş takımında kullanılan parça Sivas'ta üretilecek. Bakan Yılmaz, burada yapılan törenin ardından, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜMSİAD) ve DEK-DER tarafından Ziraat Odası'nda düzenlenen sertifika törenine katıldı. Yılmaz, çeşitli kurslara katılan kursiyerlere sertifikalarını verdi. Bakan Yılmaz burada yaptığı konuşmada, başarının ve büyümenin temel nedeninin üretmek olduğunu söyledi.
Kaynak: İHA