CHP Ödemiş Kadın Kolları, Yerel Seçimler İçin Toplandı

CHP Ödemiş Kadın Kolları’nın yerel seçim gündemli ilçe danışma kurulu toplantısı, Belediye Türkmen Parkı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

CHP Ödemiş Kadın Kolları, Yerel Seçimler İçin Toplandı
Toplantıya CHP İlçe Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, CHP Kadın Kolları İl Yönetim Kurulu üyesi Çiğdem Hafızoğlu, İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Soykan Kırlı, belediye meclis üyeleri ve kadın kolları üyeleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan toplantıda açılış konuşmasını yapan CHP Ödemiş İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Soykan Kırlı, seçimlerde en önemli görevin kadınlara düştüğünü ifade ederek, “Kadınlar toplumdaki gerçek sorunlardan en kısa sürede haberdar olurlar. Bu sorunları en çok kadınlar dile getirir. Bu açıdan kadınlar demokrasilerin olmazsa olmazıdır. CHP, yüzde 33’lük kadın kotası ile bir devrime imza atmıştır. Kadınların demokraside daha fazla yer bulması eşitliğin, özgürlüğün, çağdaşlığın, toplumsal barışın ve sevgi ortamının sağlanması açısından çok önemlidir” diye konuştu.

Kırlı, 2014 yerel seçimlerinde de aynı istek ve kararlılıkta çalışacaklarını belirterek, amaçlarının yereldeki CHP iktidarını koruyup daha da geliştirmek olduğunu bildirdi.

Kırlı’nın ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Bekir Keskin, kadın kollarının seçim dönemlerindeki fedakar çalışmalarına vurgu yaptı. Seçim zaferlerinin büyük ölçüde kadınların eseri olduğunu dile getiren Keskin, 2009 yerel seçimlerindeki başarı için bir kez daha partili kadınlara teşekkür etti. Keskin daha sonra 2009’dan bu yana Ödemiş Belediyesi’nce gerçekleştirilen projeleri anlatarak kadın kolları üyelerinden bu projeleri sahiplenmelerini ve seçimlerde projelerin temel felsefesi olan sosyal belediyeciliği vatandaşa anlatmalarını istedi.

Keskin’in ardından konuşan İlçe Başkanı Mehmet Eriş, CHP’deki yüzde 33’lük kadın kotasının yerel seçimlerde de uygulanacağını, bu sayede il ve ilçelerin yönetiminde de kadınların daha fazla söz hakkı olacağını belirtti.

Bütünşehir yasasıyla köylerin de ilçe mücavir alanı haline dönüştüğüne vurgu yapan Eriş, kadın kollarının da köy ve mahallelerdeki iş yükünün de arttığını söyledi.

Sadece kadın kollarından değil, gençlik ve yönetim kurulundan da belediyenin projelerinin önemini anlatmalarını istediklerini sözlerine ekleyen Eriş, CHP’nin kadın kolları ile 2014 seçimlerine şimdiden hazır olduğunu belirtti.

Daha sonra CHP Kadın Kolları İl Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Hafızoğlu yaptığı konuşmada, Türkiye’nin her anlamda zor bir dönemden geçtiğini ve bu zorlu şartlarda en büyük görevin evlerin gerçek idarecileri olan kadınlara düştüğünü vurguladı.

Toplantının devamında önce kadın kollarının 2012 yılı çalışmaları sunum eşliğinde anlatıldı, daha sonra 2014 yerel seçimler için ilçe merkezi ve köylerde yapılacak çalışmalar masaya yatırılarak tartışıldı .
Kaynak: İHA