Muş'ta Atıl Malzemeler Geri Dönüştürülüyor

Malazgirt ilçesinde okullarda atıl durumda olan sıra, masa ve sandalyeler, geri dönüşümle kullanılır hale getiriliyor.

Malazgirt Fevzi Akkaya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi mobilya ve metal işleri bölümü öğrencileri, ilçedeki okullarda atıl durumda olan malzemeleri okulun atölyesinde geri dönüşüme tabi tutuyor.

Yüzeyleri zımparalanıp verniklenen sıra ve masalar, demir aksamları da tamir edilerek kullanılır duruma getiriliyor.

Köy okullarını ziyaret eden Malazgirt Kaymakamı Muhammed Gürbüz'ün, kırık masaları görmesinin ardından verdiği talimatla, 196 takım masa ve sandalye onarılarak okullara teslim edildi.

Gürbüz, yaptığı açıklamada, okulların bodrum katında ve kalorifer dairelerinde, atıl vaziyette bulunan sıra, masa ve okul tahtası gibi malzemeleri toplayarak, geri dönüşüme kazandırmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Atıl malzemelerin yenilenerek okullara gönderildiğini ifade eden Gürbüz, şöyle konuştu:

''Ülkenin her alanda daha iyiye ve ileriye gidebilmesi için yapılabilecek güzel şeylerin olduğuna inanıyoruz. Yeni bir sıra ve masanın fiyatı yaklaşık 150 lira. Geri dönüşümle bu maliyeti asgariye indiriyoruz. Şimdiye kadar 196 takım sıra onarıldı. Bu sayı yıl sonu kadar 3 ile 4 katına çıkacak. Bunun mali değeri 100 ile 150 bin lira arasında. Bu tasarrufun kaynağı, okulların bodrum katları ve kalorifer dairelerinde yatıyor. Bunu ülke ekonomisine kazandırdık ve kazandırmaya devam edeceğiz.''

İlçe Milli eğitim Müdürü Burhan Kurt ise, onarılan sıralarla yeni sıralar arasında bir fark olmadığına belirtti.

Kurt, ''Kaymakamımızın desteğiyle çok güzel bir çalışma gerçekleştirildi.

Kullanılamaz haldeki sıralar Fevzi Akaya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi mobilya ve metal bölümü öğrencileri tarafından onarıldı. Bu malzemelerin eksiklikleri giderildi. Verniklenen sıra ve masalar kullanılmaya hazır hale getirildi.

Onarılan sıraların yeni sıralardan farkı yok'' dedi.

Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA