Müze Yapılması İstenen Tarihi İstasyon Binası Yıkıldı

Malatya'nın Hekimhan ilçesine bağlı Hasançelebi beldesinde, TCDD’ye ait tarihi binanın yıkıldığı bildirildi.

Hasançelebi beldesinde 76 yıllık geçmişi bulunan ve müze yapılmak istenen istasyon binası bir gecede yıkılırken, belde belediyesinin tarihi istasyon binasının müze olarak değerlendirilmesi için tahsis talebinden sonra yapılan bu yıkım eleştirilere neden oldu.

Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, "Herkese faydası olan, herkeste anısı olan binayı nedense yıktılar. Oysa hiç kimseye zararı yoktu, duruyordu sapasağlam. Öyle şey olur mu? Biz harabe olan kulübeler için yıkın dedik. İstasyon ana binası yıkılır mı? Yanlış görmüşsünüz dediler. Acaba dedik tekrar gidip baktık. Maalesef istasyon yerinde yoktu. Resmini de çektik. Ne diyelim. Kulu dinlemiyorlar, Allah görsün" dedi.

Tarihi binanın yıkılması Kasaba sakinleri tarafından da eleştirildi. Bir Kasaba sakini, "İstasyon binası beldemiz için çok önemli bir yapıydı. Anılarımızı, geçmişimizi barındıran yapı bir gecede yok edildi. Üstelik müze yapılması için girişimlerin başladığı bir dönemde gerçekleştirilen bu yıkım, akıllara değişik 'acabalar' getiriyor" diye konuştu.

1936 yılında ülke genelinde tek tip olarak tasarlanan ve Alman mühendisler tarafından inşa edilen gar ve tarihi istasyon binası yıkımının Hasançelebi Belediyesi'nin müze olarak değerlendirilmesi talebinin seslendirilmesinden sonra gerçekleşmesi değişik yorumlara neden oldu .
Kaynak: İHA