Giresun Valisi Şahin Mesaj Yayımladı

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin Mevlana Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin mesajında, Mevlana'nın hikmeti, sevgisi, ilmi, ahlakı ve örnek kişiliğiyle her dilden, her renkten ve her dinden insanları kucaklayan yüce bir kişi olduğunu belirtti.

Mevlana'nın tüm insanlığa yaptığı çağrıyla, insan sevgisi ve hoşgörüye dayalı bir hayat anlayışının yerleştirilmesinde önemli bir rol oynadığına dikkati çeken Şahin, ''Şiddetten ve ayrımcılıktan arındırılmış güzel bir dünyada yaşamanın temellerini atan Hz. Mevlana'nın felsefesine günümüz şartlarında daha fazla ihtiyaç duymaktayız'' dedi.

Şahin, 'Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol' sözüyle insanlığı dürüstlüğe, doğruluğa çağıran Mevlana'nın bütün dünyayı ışığıyla aydınlatmaya devam etmekte olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Çocuklarımızla, ailemizle, iş arkadaşlarımızla ve tüm insanlarla sevgi bağını iyi kurmamız gerekir. Hz. Mevlana'nın 'Ne olursan ol yine gel' mesajı bu sevgi ve hoşgörünün en büyük göstergesidir. Hz. Mevlana'nın 739'uncu vuslat yıl dönümünün millet olarak birlik, beraberlik, kardeşlik ve dünya barışına vesile olmasını temenni ediyorum''

Muhabir: Gültekin Yetgin

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA