Ak Parti'den Köylere Büyükşehir Ziyaretleri

AK Parti Marmaris İlçe Teşkilatı ve Muğla'dan gelen AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri Marmaris köylerini gezerek 'Yeni Büyükşehir Belediye Yasası'nı anlattı.

Ak Parti'den Köylere Büyükşehir Ziyaretleri
AK Parti İl ve Marmaris İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan 13 ekip Marmaris'in toplam 13 köyünü ziyaret ederek Muğla'nın büyükşehir olmasının ve 'Yeni Büyükşehir Belediye Yasası'nın köylere sağlayacağı katkıları anlattı. Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete, düzenlediği basın toplantısında, Muğla İl Yönetimi'nin "Soru ve Cevaplarla Yeni Büyükşehir Belediye Yasası" isimli bir kitapçık hazırladığını belirten Mete, bu ziyaretlerde köylülere kitapçıkların da dağıtıldığını anlattı. Bazı siyasi parti yöneticilerin köylere giderek yasayla ilgili vatandaşları yanlış bilgilendirdiğini dile getiren Mete, "Vatandaşların kafasını karıştırarak tedirgin etmişler. Köylülerle bir araya gelerek bu yanlış anlaşılmaları giderdik. Yeni yasanın neler içerdiğini ve köylülerin hayatlarında ne gibi kolaylıklar sağlayacağını anlattık. Artık bütün köylerde ADSL var, vatandaşlarımız internete girerek yasayla ilgili gerçek bilgilere ulaşabilirler" dedi.

Yasayla birlikte köylülerin sırtına emlak vergisi ve yüksek su parası yükünün bineceği yönünde açıklamalar yapıldığına dikkati çeken Mete, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunlar doğru değil. İlk 5 yıl emlak verdiği alınmayacak. Bu sürenin sonunda ise belli oranda vergi alınacak. Su parasını ise köylüler daha az ödeyecek. Köylüler en düşük su bedelinin yüzde 25'i kadar su faturası ödeyecek. Bu rakam şimdi ödediklerinden daha az. Ayrıca yeni yasa ile köyler ilçe belediyele bağlı bir mahalle olacak. Böylece buralardaki imarı da belediyeler yapacak. Bu konuda da köylü vatandaşlara kolaylık sağlanmış olacak. "
Kaynak: İHA