Afyonkarahisar'da Kendi İşini Kurmak İsteyen İhtiyaç Sahibi Nazike Gök, Belediyenin Yer Temin Etmesi Sydv'nin De 15 Bin Liralık Malzeme Desteğiyle Katmer ve Gözleme Salonu Açtı

Afyonkarahisar'da kendi işini kurmak isteyen Nazike Gök, Afyonkarahisar Belediyesi'nin yer temin etmesi Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın da 15 bin liralık malzeme desteğiyle katmer ve gözleme salonu açtı.

Kurtuluş Caddesi'nde gerçekleştirilen açılış törenine, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, SYDV Müdürü Süleyman Arı, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve vatandaşlar katıldı.

SYDV Müdür Arı, açılışta yaptığı konuşmada, SYDV'nin fakir muhtaç ya da kendi işini yapamayan vatandaşları meslek edindirmeye yönelik projeler geliştirdiğini söyledi.

Nazike Gök'ün de başvuruda bulunarak kendi iş yerini açmak istemesi üzerine herhangi bir sosyal güvencesi olmadığı için proje yaparak Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'ne gönderdiklerini ve projenin kabul edildiğini belirten Arı, şöyle konuştu:

''Vakıf olarak kendi işini yapmak isteyen ihtiyaç sahiplerine 15 bin liraya kadar destek veriyoruz. İlk 2 yıl kendi ayakları üzerinde durabilsin diye ödeme yapmayacak. Daha sonra ham parayı 5 yıl içerisinde taksitlerle vakfımıza tekrar geri ödeyecek. Hibe değil ancak herhangi bir faizi olmayacak sadece ana parayı ödeyecek. Afyonkarahisar Belediyesi de katmer ve gözleme salonu açılması için yer temin etti.''

Belediye Başkanı Çoban da devletin ihtiyaç sahiplerine çok önemli destekler verdiğini belirterek, ''Bana bir iş yeri açılırsa ben artık SYDV'ye yük olmak istemiyorum. Kendi iş yerimi açıp kendi kazanımlarımla bir hizmet ortaya koyarak geçimimi sağlam istiyorum' diyenler olabiliyor. Bu kardeşimizin iş yerini de vakfımızın desteğiyle açıyoruz. Biz yer temin ettik. Vakıfta malzemelerini temin etti bu sayede böyle yer açılmış oldu'' dedi.

Konuşmaların ardından, salonunun açılışı gerçekleştirildi.

Muhabir: Mustafa Güngör

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA