Konfederasyonlar Topluluğu'ndan Kıbrıs Çıkartması

Türkiye'deki 10 büyük konfederasyonun birleşmesiyle ülkenin en büyük sivil toplum kuruluşu haline gelen Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu, ilk ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gerçekleştirdi.

KKTC'nın 29. kuruluş yıldönümünde çıkartma yapan konfederasyonlar, 3 günlük program sırasında, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer ve 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı ziyaret etti. Cumhuriyet resepsiyonlarına da katılan konfederasyonlar topluluğu heyeti, KKTC'nin kurucu lideri ve özgürlük mücadelesini başlatan Dr. Fazıl Küçük ile dava arkadaşı ve kurucu cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın mezarlarını ziyaret etti. Konfederesyonlar Topluluğu'nu ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "KKTC'nın çözüm arayışlarına ve anlaşma çağrılarına Rum tarafından sürekli olumsuz yanıt alıyoruz. Bizimle müzakereye yanaşmıyorlar. Ben her zaman sivil toplum kuruluşlarının gücüne inanan bir kişiyim. Sizin de büyük bir güç olduğunuz ortadadır. Bu gücü bizim için de kullanmanız çok önemlidir. Bu konuda yapacağımız lobi çalışmalarının KKTC için olumlu sonuçlar vereceğine inanıyorum" diye konuştu.

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ise "Biz ilk ziyaretimizi buraya yaptık. Çünkü KKTC bizim ikinci vatanımız. KKTC bağımsız bir devlettir ve bağımsızlığını tüm dünya kabul edecektir. BM, KKTC'ye uygulanan her türlü ambargoyu kaldırmalıdır. Biz bu konuda lobi faaliyetimizi dünya çapında sürdürerek KKTC'nin tanınması ve barış müzakerelerinin tekrar başlamasını sağlamak için BM'lerde ve her gittiğimiz ülkede görüşmeler yaparak girişimlerde bulunacağız. Her gittiğimiz ülkede KKTC'nin yaşadığı sorunları gündeme getireceğiz. Bizler her projede üzerimize düşen görevi sonuna kadar yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.