'Putin'in Kasında İncinme Var Ama Çalışmalarını Engellemiyor'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 14-15 Ekim tarihlerinde gerçekleşmesi planlanan Türkiye ziyaretini ertelemesi ve ardından tüm yurt dışı ziyaretlerini Aralık ayına ertelemesi Rus liderin rahatsız olduğu yönündeki tartışmaları gündeme taşıdı.

'Putin'in Kasında İncinme Var Ama Çalışmalarını Engellemiyor'
Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Putin’in sağlık sorunu nedeni ile ilgili ortaya atılan iddiaları yalanladı. Interfax’a konuşan Peskov, “Özellikle Putin gibi her gün spor yapanlar başta olmak üzere tüm sporcularda bol incinme ve yaralanmalar olur. Putin çok eskiden bu yana yarı profesyonel sporcu ve her gün ciddi olarak antrenman yapıyor.” dedi.

Rus basınında yer alan iddialara göre Putin’in Sibirya bölgesinde beyaz turnalara yol göstermek için yaptığı uçuş sırasında eski rahatsızlıkları nüksetti. İddialara göre Putin’in fıtık problemi var.Ancak bu Vladivostok’tan önce olmuştu. Bir kısım kas ağrıları yaşadı. Biz bunu gizlemeye çalışmadık. Çünkü tüm atletlerde birçok incime olabilir. Ancak bu, Rusya devlet başkanının aktivasyonlarını sınırlamıyor.” değerlendirmesinde bulundu.Putin’in Türkiye ziyaretinin ardından 2 Kasım’da yapacağı Türkmenistan ziyareti ve Bağımsız Devletler Topluluğu zirve toplantısı ertelendi. Rusya Devlet Başkanı Hindistan, Pakistan, Bulgaristan ve Ermenistan ziyaretlerini de Aralık ayına ertelemiş durumda.Rusya Devlet Başkanı 3 Aralık’ta Türkiye’ye gideceğiniz Valdai Kulüp toplantısında Türk uzman Hüseyin Bağcı’ya teyit etmişti. Üçüncü Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) çerçevesinde yapılacak Türkiye ziyaretine çok sayıda Rus bakanın da katılması bekleniyor. Putin’in Türkiye ziyaretinin indirilen Suriye uçağı nedeni ile ertelendiği yönündeki iddialar da Kremlin tarafından doğrulanmamıştı. Peskov açıklamasında Türkiye ve Hindistan ziyaretleri ile ilgili yeni tarihlerin de teyit edildiğini hatırlattı .