Kula'da Avrupa Birliği Projesi Tanışma Toplantısı Yapıldı

Kula Belediyesi Proje Birimi tarafından hazırlanan “Hayatıma Yön Veriyorum - Shape My Life” Avrupa Birliği (AB) Proje tanışma toplantısı, Selim-Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda yapıldı.

Kula'da Avrupa Birliği Projesi Tanışma Toplantısı Yapıldı
Selim-Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi dokuzuncu sınıf öğrencilerinin katıldığı tanışma toplantısında, proje kapsamında öğrencilerle yapılacak olan faaliyetler ve uygulamalar hakkında bilgi verildi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Kula Belediye Başkanı Sayın Selim Aşkın, “Meslek seçimleri insanların hayatında verdikleri en önemli kararların başında gelmektedir. Yanlış meslek seçimler insanların ömür boyu sevmedikleri mesleği yapmaları ve mutsuz hayat sürmelerine neden olmaktadır. Projemizin Kulalı gençlerin meslek seçiminde faydalı olacağı kanısındayım” dedi Proje Koordinatörü Hayriye Kilimci , AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen, Eylem 1.2. Gençlik Projesi kapsamında, Kula Kültür ve Doğal Varlıkları Koruma Derneği, Kula Belediyesi ve Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen “Hayatıma Yön Veriyorum Gençlik Projesi” kapsamında öğrencilerle bir araya geldiklerini, beş ay sürecek olan proje hakkında öğrencilere bilgilendirme toplantısı yaptıklarını söyledi.

Kilimci, Proje kapsamında 9. sınıf öğrencilerinin meslek seçimi konusunda kararsızlıklarının giderileceğini, bununla birlikte eğitim, tecrübe seminerleri ve mesleklerin uygulama yerinde görülmesi ile teknik gezilerin gerçekleştirileceğini ifade etti.

Kaynak: İHA