İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Londra'da

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, halkla yakın çalışan belediyelerin Binyıl Kalkınma Hedefleri'nin gerçekleşmesi için en etkili çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Başkan Topbaş, İngiltere'nin başkenti Londra'da yoksullukla mücadele konusunun masaya yatırıldığı Birleşmiş Milletler Üst Düzey Panel toplantısına katıldı.

Toplantının öğleden sonraki oturumunda konuşan Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmasından dolayı Türkiye'de yerel yönetime verilen önemin arttığını söyledi.

Türkiye'de 10 yıl önce yüzde 14 olan işsizlik oranının son dönemde yüzde 8'e kadar gerilediğine dikkati çeken Topbaş, "Halkla yakın çalışan yerel yönetimler, Binyıl Kalkınma Hedefleri'nin gerçekleştirilmesi noktasında en etkili çalışmaları yapıyor. Bu deneyimleri diğer yerel yönetimlerle paylaşma konusundaki hızlı refleksleri sayesinde kalkınmanın küresel çapta gerçekleşmesine büyük katkıda bulunuyor" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İSMEK projesi hakkında bilgi veren Topbaş, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak kalkınma hedeflerine, 2015 Sonrası Kalkınma Gündemi'nin temel noktasını oluşturan yoksulluğu ortadan kaldırma hedefine ve ayrıca bugüne kadar İSMEK'ten eğitim alan 1 milyon 300 bin kişinin yüzde 85'inin kadın olmasıyla da cinsiyet eşitliği hedefine büyük çapta katkıda bulunduk. İSMEK kursları uygulanabilir, istihdama katkı sağlayan bir proje" diye konuştu.

Topbaş, toplantının ardından İngiltere Başbakanı David Cameron tarafından Başbakanlık binasında verilecek resepsiyona katılacak.

Muhabir: Yunus Kaymaz

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA