Chp Grup Başkanvekili İnce'den Tezkere Eleştirisi

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Meclis'te kabul edilen tezkereye ilişkin, ''Bu tezkere uluslararası hukuka aykırıdır. Bu tezkere anayasaya aykırıdır'' dedi.

İnce, partisinin Yalova İl Örgütü'nün Yürütme Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin onuru, dik duran kalesi Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye'nin onurunu korumaya, fakir fukara çocuklarının ölmemesi için direnmeye devam edeceğini söyledi.

Meclis'te kabul edilen tezkereye ilişkin, ''Bu tezkere uluslararası hukuka aykırıdır. Bu tezkere anayasaya aykırıdır. Böyle bir yetki olabilir mi-'' diyen İnce, şöyle devam etti:

''Bundan önceki 22 tezkereye baksın belirtilmiştir. Daha eylül ayındaki Irak'ın kuzeyine yapılacak harekatla ilgili, sınır ötesi operasyonla ilgili tezkerede yazılıdır her şey. Irak'ın kuzeyi ve mücavir alanları diyor. Burada yabancı ülkelere diyor. Böyle bir yetki var mı- Bu verilemez, sınırı belli değil, miktarı belli değil. Hükümete parlamento yasama yetkisini bu şekilde devredemez. Yasama yetkisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne aittir ve bu yetki devredilemez.''

Kaynak: AA