Vergi Dairesi Vatandaşları Uyardı

Bir takvim yılında 2'den fazla vergi taksitini süresinde ödemeyen ya da eksik ödemesi nedeniyle kanundan yararlanma hakkını kaybedenlerin, 31 Ekim 2012'e kadar ödemeleri halinde vergi borçların yapılandırılmasından yaralanabilecekleri bildirildi.

İçel Vergi Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, vergi borçlarını yapılandıran ancak, ödeme yapılmaması veya eksik ödenmesi nedeniyle yasayı ihlal edenlerin ödemelerini 31 Ekim 2012 Çarşamba gününe kadar yapması gerekiyor.

15 Haziran 2012 tarihi itibariyle bir takvim yılında 2'den fazla taksitini süresinde ödemeyen ya da eksik ödemesi nedeniyle kanundan yararlanma hakkını kaybedenler, borçlarını 31 Ekim 2012'e kadar ödemeleri halinde yasadan faydalanabilecek.

Vergi borcunun zamanında ödenmemesi durumunda ise, borç tutarları yapılandırma öncesi haline dönecek ve borçlar gecikme zammıyla birlikte tahsil edilecek.

Vatandaşın borçlarını anlaşmalı bankalara ödeyebilecekleri gibi peşin veya taksitli olarak ''www.gib.gov.tr'' adresinden de ödeyebilecekler.

Muhabir: Mesut İnce / Mustafa Çiftçi

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA